SİVEREK BELEDİYESİ OKULLARA ÇEŞME YAPTIRMAYA BAŞLADI

Siverek Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan ‘Her Okula Bir Çeşme’ projesi kapsamında okullara çeşme yapımına başladı.  Bugüne kadar okulların çeşitli eğitim araç ve gereçlerinin yanı sıra öğretmen odalarına dolap, masa ve benzeri malzemeleri kendi atölyesinde üretip okullara sağlayan Siverek Belediyesi, ilçedeki okullarda öğrencilerin kirli olan depolardan su içmelerini önlemek amacıyla merkezde bulunan okulların bahçelerine içme suyu çeşmesi yaptırıyor. Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Siverek Belediye Başkanı Avukat Resul Yılmaz öğretmenlik yaptığı dönemlerde öğrencilerinin lavabolardaki musluklardan akan depo suyunu kullanmalarını doğru bulmadığını ifade etti. Başkan Yılmaz “Çocuklarımızın daha sağlıklı su tüketmeleri için ilçe merkezinde bulunan tüm okullarımızda çeşme yaparak, lavabolardaki depo suyunu kullanmalarının önüne geçeceğiz. Plan ve Proje birimimiz tarafından hazırlanan tek tip çeşme projesi ile okul yöneticilerimizle tespit ettiğimiz alanlarda yapımına başladığımız çeşmelere şebekemizden su vererek okullardaki öğrencilerimizin daha sağlıklı ve temiz su tüketmelerini sağlayacağız” dedi.