SİVEREK BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI VE İŞ MAKİNELERİ GECE BOYUNCA MESAİ YAPTI

Siverek Belediyesine bağlı ekipler, sağanak şekilde başlayarak şiddetini arttıran yağmurun vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla gece boyunca mesai yaptı. Yağmurun şiddetini arttırmasıyla Fen İşleri ve Temizlik İşleri müdürlüğüne bağlı ekipler ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler gerek kırsal alanda gerekse merkez mahallelerde yaşanacak su taşkınlarının halka zarar vermemesi için her türlü tedbiri aldı. Ekipler, aldıkları bütün ihbarları değerlendirerek su baskını yaşanan yerlere anında müdahale etti. Zamanında yapılan müdahaleler ile halkın yaşanan doğal afetten zarar görmemesi sağlandı. Kırsal alanda bulunan Güvercin mahallesine bağlı Kartal sokağında aşırı yağışlardan ötürü biriken yağmur suyunun sokak merkezine doğru gittiğini öğrenen Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karakaş, Belediye Meclis Üyeleri Selahattin İlhan ile İbrahim Halil Nasanlı iş makineleri ile beraber olay yerine gitti. Yapılan çalışma ile suyun yönü değiştirildi. Suyun başka tarafa yönelmesi ile sokak sakinleri rahat bir nefes aldı.