Siverek Belediyesi İle Gençlere Avrupa Fırsatı

Siverek Belediyesi Plan ve Proje müdürlüğünce hazırlanıp Ulusal Ajansa sunulan Kültür ve Sosyal Projesi Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajans Gençlik gönüllü kuruluşları Akreditasyonu projesi kabul edildi. Siverek Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından 30.06.2014 tarihinde Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye ulusal ajansa yapılan başvuru ulusal ajans komitesi tarafından 22.12.2014 tarihinde kabul edildiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Plan ve Proje Müdürü, aynı zamanda proje koordinatörü İlyas Çelik yapılacak projelerle gençlerin dünya kültürlerini yakından tanıma fırsatı yakalayacaklarını belirtti. Çelik, “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Belediye olarak Avrupa Birliği Bakanlığından Akreditasyon alan ilk belediye unvanını aldık, başvurumuzun kabul edilmesi bizi son derece memnun etti. Siverek Belediyemiz bu akreditasyonla birlikte koordinatör kuruluş görevi üstlenecektir. Bu programda amacımız yurt genelindeki 18 ile 30 yaş arası gençlerimizde gönüllülük hizmeti oluşturmak, Avrupa ve dünya vatandaşlığını tanımasını sağlamak, dünya kültürleri ve ulusları yakından inceleme fırsatını vermektir” dedi. Akreditasyonların 2020 yılına kadar geçerli olduğunu ifade eden Çelik, “Avrupa gönüllü akreditasyonuna sahip kuruluşlar ile beraber yürütülecek olan projeler kapsamında gençler en az 2 ay en fazla 12 ay içerinde Avrupa’nın değişik ülkelerindeki programlara katılacaklar. Akreditasyon 31.12.2020 tarihine kadar geçerli olacaktır. Projeyle ilgili bilgi almak isteyenler www.europa.eu/youth/evs internet sitesinden öğrenilebilir” dedi.