Bu sayfayı yazdır
Siverek Belediyesi Suriyeli Ailelere Yardımlara Devam Ediyor

Siverek Belediyesi Suriyeli Ailelere Yardımlara Devam Ediyor

Ülkelerindeki iç savaştan dolayı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelen, ev bulamadıkları için kırsal alandaki mahallelere sığınan Suriyeli mülteciler ile Kobanili ailelere Siverek Belediyesi tarafından gıda yardımında bulunuldu. İlçeye 10 kilometre uzakta bulunan Bayırözü Mahallesinde bulunan köy konağına yerleştirilen 20 kişilik Kobanili ailenin gıda yardımlarını Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı başkanlığında bulunan Sosyal İşler Müdürlüğünce hak sahiplerine teslim edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Postacı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Belediye bünyesinde Sosyal Yardım işleri Müdürlüğümüzü faaliyete koyduk. Müdürlük üzerinden yaptığımız yardımların önceliğini ilçemize sığınan mülteci kardeşlerimize tanıdık. İlçemizdeki sığınmacılara gıda yardımını sağladıktan sonra kırsal kesime yerleşen kardeşlerimize de yardımları ulaştırmaya başladık Denizli Büyükşehir Belediyesinin ve diğer belediyelerimizin gönderdiği yardımları da bu kardeşlerimiz ulaştırdık. Gıda yardımlarından sonra giysi yardımlarını yapacağız. Kayıt altına aldığımız yoksullarımızı ve mülteci kardeşlerimize bundan sonra aylık düzenli yardımlar yapacağız.”

Kobaniden gelen 20 kişilik iki aile dışarıda kaldıkları için kendilerini köy konağına yerleştirdiklerini belirten Bayırözü Mahalle Muhtarı Halil Yavuzaslan” Siverek belediyesi köyümüzde bulunan Suriyeli ailelere gıda yardımında bulundu. Belediye Başkan Yardımcımız Hasan Postacı yardımları düzenli olarak yapacaklarını söyledi. Hassasiyetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” Belediye yetkilileri, ilçenin 20 kırsal mahallesinde yaklaşık 700 Suriyeli ve Kobanili mültecinin yaşandığını belirtti.