Bu sayfayı yazdır
Siverek Belediyesi Tarafından Kürt Film Günleri Düzenlenecek

Siverek Belediyesi Tarafından Kürt Film Günleri Düzenlenecek

15 Şubat - 3 Mayıs tarihleri arasında halka ücretsiz Kürt sinema günleri düzenleniyor.

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İle Kürt Kültür Merkezi işbirliğiyle 15 Şubat - 3 Mayıs tarihleri arasında halka ücretsiz sinema günleri düzenlenecek.

Belediye başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Kürt Kültür Merkezi işbirliğiyle 15 Şubat - 3 Mayıs tarihleri arasında halka ücretsiz Kürt film günleri düzenleyeceklerini kaydetti.

Postacı, “Siverek’te yetişen yaşamlarıyla sinemaya yön veren birçok Kürt sinemacı ve hemşehrimiz bulunuyor. Bizde müdürlük olarak özellikle çözüm süreci ile beraber Kürt sorunun çözümünde yaşanan olumlu sürecin en kritik alanlarından biri Kürt dilinin her alanda kullanımı ve yakın tarihin Kürt coğrafyaları üzerindeki sosyopolitik ve kültürel alanlarda yüzleşmesine, yaşamsallaştırılmasına ve geleceği barış ve adalet temelinde yeniden inşa edilmesine katkı sunacağı inancıyla birçok Kürt sinemacılarımızın içinde yer aldığı bir Kürt film günleri etkinliği başlatacağız. Sunacağımız film gösterimi ücretsiz olarak yaklaşık 3 ay sürecek, 15 Şubat - 3 Mayıs tarihleri arasında farklı gün ve saatler içerisinde El-Cabir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Endüstri Meslek Lisesi) konferans salonunda düzenlenecektir. Belediyenin öncülüğünde derneğinde işbirliğiyle yaptığı bu etkinlikte Siverek’in muhtelif yerlerine billboard ve durak afişleri asarak çalışmalarımızı tamamladık. Düzenlenecek olan ücretsiz film günlerine tüm Siverek halkı davetlidir.” dedi.