• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK !

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK !

Kültür Müdürlüğümüz, okumanın önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kanlıkuyu meydanında düzenlenen etkinliğe bilgi evlerinde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra meydanda dinlenen vatandaşlar ile bazı esnaflar katıldı. Kültür Müdürlüğünce düzenlenen etkinliğe katılanlara kitaplar ücretsiz olarak dağıtıldı.

Okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenlediklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Yavuz, "Bir farkındalık yaratmak amacıyla toplandık ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri oku, bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Okumak bir zihin inşası bir akıl inşası ki Peygamberimizin Bedir savaşındaki esirlere uygulamasında 10 Müslüman'a okuma yazma öğreten kişinin serbest bırakılmasını emrediyor. Birçok emir ve uygulama bu yönde, toplum olarak okuma konusunda geride olduğumuzun farkındayız. Bir nebzede olsa bu ateşe bir damla su dökebilirsek ne mutlu bize" dedi.

Etkinliği belirli periyotlarla tekrarlayacaklarını ifade eden Yavuz, "İlk olması hesabiyle büyük bir katılım olmadı, elimizden geldiğince belirli zaman dilimlerinde tekrarlayacağız. Bir çocuğun bile etkilenerek kitap okuma alışkanlığı kazanması bir değerdir. Bunun yanında etkinlikte okumak isteyen her vatandaşımıza da kitabı ücretsiz olarak dağıtacağız" dedi.

Okuma etkinliğine katılan Faruk Tatar, "Siverek Belediyesinin yaz kursu kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlemesi gerçekten güzel bir çalışma. Öncelikle bu çalışmaları gerçekleştiren belediyemize teşekkür ediyorum. İnsanlarımızda okuma bilinci, okuma sevgisi ve tutkusu oluşturmak için yapılan bu çalışmayı gönülden destekliyoruz. İnsanlarımızın aydınlanması, ufkunun ve kelime hazinesinin genişlemesi amacıyla kitap okumak çok önemli bir insani etkinliktir" dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü