MERKEZ VE KIRSAL AYRIMI YAPILMADAN İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri merkez ve kırsal ayrımı yapmadan 5 ay boyunca ilçe merkezi olmak üzere her bölgede ilaçlama çalışması yaptı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi; “Halkımızın genel anlamda sağlığını korumak, haşerelerle mücadele etmek amacıyla yaz boyunca 6 ekibimizle çalışmalarımız hem gece hem de gündüz olmak üzere şehir merkezi ve kırsal mahallelerde sürdürdük. İlçe merkezinde 3400 hane ve resmi kurumda ilaçlama yaptık, kırsal alanda dört yüz yerleşim yerinde ilaçlamamızı yaptık. Bu yıl ciddi boyutta haşereyle mücadele çalışması sürdürdük, kırsal mahallelerimiz ve ayrıca şehir merkezinde sivrisinek ve karasineklere park ve bahçelerde ise şerit uygulaması, Köylerde bulunan bataklıklarda posektif çukurlarında, tezek ve hayvan gübresinin biriktiği alanlarda düzenli ilaçlama yapıldı, İlaçlama konusu üzerinde ciddiyetle çalışmalarımızı sürdürdük bu yılsonuna kadar aralıksız bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz, halkın sağlığı bizim için önemlidir” denildi.