Bu sayfayı yazdır
FIRIN VE UNLU MAMUL ÜRETİMİ YAPAN İŞ YERLERİNİ DENETLEDİK

FIRIN VE UNLU MAMUL ÜRETİMİ YAPAN İŞ YERLERİNİ DENETLEDİK

Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ekmek fırınları ve unlu mamul üretimi yapan esnaflar denetlendi.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı zabıta ekipler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleriyle birlikte ilçe genelinde ekmek fırınları ve unlu mamul üretimi yapan işletmelerdeki denetimler sıklaştırıldı. Özellikle ekmek fırınlarındaki denetimlere ağırlık veren ekipler, fırınların hijyenik koşullara uyup uymadığını kontrol etti. Ekmeklerin gramaj denetimini de yapan ekipler, standartlara uymayan 4 işletme ile ilgili idari para cezası uyguladı.

İlçe merkezinde bulunan 250 fırında başlatılan denetlemelerin devam ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, "Halkımızın sağlığı bizim için her şeyin üstünde. Zabıta ekiplerimiz gıda üretimi yapan imalathanelerde ve ekmek fırınlarında denetimlerini artırarak devam ediyor" dedi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hijyenik koşullar, gramaj ve resmi evraklar açısından yapılan denetimlerde kurallara ve yönetmeliklere uygun bir şekilde üretim yapan ekmek fırınları ile unlu mamul üretimi yapan işyeri işletmecileri ve çalışanlarına teşekkür ettiler.