Bu sayfayı yazdır
SİVEREK'TE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

SİVEREK'TE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

Muharrem ayı dolayısıyla iki ayrı noktada halkımıza aşure ikramında bulunduk.

Kültür Müdürlüğünce organize edilen etkinlikler kapsamında Lezgo Parkta düzenlenen aşure etkinliğine Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinliğe katılan vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Vekili Hatipoğlu, Muharrem ayının öneminden bahsetti.

Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dilediklerini belirten Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu şunları söyledi: "Muharrem ayı, özellikle birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve bereketin tescil edildiği ayın ilk gününü kutluyoruz. Özellikle bu ayda aşure ile beraber buna daha bir güzellik, daha bir beraberlik, paylaşım ve bereketin simgesi olan bu ayda özellikle kardeşliğin, birliğin, beraberliğin ön planda olması gerektiğini Hz. Hüseyin'in, Hazreti Muhammed'in (S.A.V) yolunda olduğunu, özellikle zulme ve haksızlığa karşı durduğu günün anlam ve önemini ifade eden bir günü idrak ediyoruz. Bugünün başta memleketimize, bütün Müslüman alemine birlik, beraberlik ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Gözyaşının olmadığı, kanın dökülmediği bir gelecek diliyorum. Bugünün tekrardan Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni ediyor, aşure etkinliğimize katılan halkımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Ağaçhan Parkında kurulan stantta da vatandaşlara ve Kemaliye Çarşısı, Kale Boğazı, Cumhuriyet Caddesi, Hürriyet Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sanayi esnafına aşure ikramında bulunuldu.