Siverek Zabıtasından baklava operasyonu

Üretim yeri ve tarihi belli olmayan baklavalar imha edildi

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçenin Adnan Menderes bulvarında bir aracın içinde baklava satışı yapan seyyar satıcının üretim yeri belirlenemeyen baklavalarına el koyarak imha etti.

Belediye Zabıta Müdürü Abdurahman Gümüştaş konuyla ilgi yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ekiplerim ile yaptığımız denetimlerde bir aracın arkasına baklavaları açıktan sattığını gördük Yaklaşık 150 kilo baklavaya el koyarak silindirli çöp aracında imha ettik. Belediye olarak bu konuda vatandaşlarımıza daha sağlıklı şartlarda üretimi yapılan gıda maddelerini ulaştırmak amacıyla gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerimizde denetimler yapıyoruz. Halkımızda bu konuda daha duyarlı olması için bu kişi ve kişilerden satış yapmamalarını tavsiye ediyoruz. Vatandaşlar uygunsuz gıda maddesi satışı yapan işyerlerini zabıta müdürlüğüne bildirsinler. Temizlik şartlarına uymayan, üretim yeri ve tarihi belli olmayan gıda maddeleri satışı ve üretimi yapan işyerlerine zabıta ekipleri olarak denetimlerimiz devam edecek. Çalışmalar kapsamında 150 kilo baklava satışı yapan şahıs hakkında kabahatler kanununa göre yasal işlem başlattık” dedi.