• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, TÜGVA'NIN KİTAP EVİ AÇILIŞINA KATILDI

BAŞKAN YILMAZ, TÜGVA'NIN KİTAP EVİ AÇILIŞINA KATILDI

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Hibe desteğiyle Türkiye Gençlik Vakfı Siverek Temsilciliği (TÜGVA) öncülüğünde yapılan 'Kitap Evi Projesi'nin açılışını yaptı.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan dernek binasında kurulan Kitap evi açılışına Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Türkiye Gençlik Vakfı Şanlıurfa temsilcisi Bekir Bekiroğlu, Daire amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kitap Evi Projesi açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik Vakfı Siverek Temsilcisi Mahmut Bahçıvan şunları söyledi; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Destekleme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı Siverek ilçe temsilciliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Siverek kitap evi projesi açılışına hoş geldiniz, projemizin amacı gençlerimizin okuma kültürü ile olan ilişkilerini güçlendirmek kendilerini geliştirme imkânı sunan nezih ortamlarda kaliteli vakit geçirmelerini sağlamak ve gençler için kültür Cazibe merkezlerini oluşturmaktır, sanatsal ve entelektüel gelişimine katkı sağlayan kitap üzerine inşa edilmiş bir hayat tarzı kazandırmaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Belediye Başkanımız Resul Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Çok anlamlı bir etkinlik nedeniyle bir arada bulunuyoruz, Bana ülkemizde en önemli eksiklik nedir diye soracak olursanız,  hiç şüphesiz hiç duraksamaksızın bu aynı zamanda şehrimiz için de geçerli şu şekilde cevap veririm biz milli değerlerimize bağlı her anlamıyla tarihinden haberdar kültüründen haberdar maalesef arzuladığımız anlamda nesiller yetiştiremedik, bu bizim en büyük noksanlığımız bu noksanlığı giderme noktasında öyle inanıyorum ki başta değerli Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin değerleri üyeleri bir an önce buna dair projeler geliştireceklerdir, bununda ilk sinyallerini en son Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta sonunda bir kez daha kamuoyu ile paylaştı, bu nedenle böyle bir açılışta bulunmayı çok önemsiyorum böyle bir etkinliği çok ama çok önemsiyorum zira bir toplumu ileriye götüren hiç şüphesiz yetişmiş nesillerdir, yetişmiş gençliktir. Biz her ortamda her fırsatta gençlerimizin geleceğimiz olduğunu söyleriz, ama bu sözde kalamamalı işte bunun için bu gibi etkinliklerin sayısını çok ama çok daha fazla yapmamız gerekiyor Bu konuda arkadaşlarımız mütevazı imkânlar dâhilinde böyle anlamlı bir etkinlik düzenledikleri için ben huzurlarınızda her birine ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum. Değerli dostlar cahilliği ortadan kaldırmanın yegâne yolu okumaktır, zaten hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz dinimizin ilk emri oku, bunun gereği olarak biz toplum olarak maalesef yerine getirmiyoruz, çok az okuyoruz, değerli dostlar bilgi güçtür, bilginin tek bir yolu vardır okumak, okumak okumaktır, gerek Resul Yılmaz olarak gerekse Siverek Belediyesi her daim her ortamda kendilerinin yanında olacağımızı belirtiyor, katılım ve katkılarınızdan dolayı herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Konuşmaların tamamlanmasıyla katılımcılar Kitap evinin açılışını yaparak oluşturulan sınıfları gezdi. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, emeği geçen herkese teşekkür ederek TÜGVA yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Açılışın ardından katılımcılara Vakıf bahçesinde ikramda bulunuldu.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü