Siverek Belediyesinin İstimlâk Çalışmaları

Yeni semt pazarları ve oto parklar için bazı alanlar istimlâk edildi.

Siverek Belediye Başkanlığı ilçedeki trafik yoğunluğunu en aza indirmek, ilçede ilk kez kapalı semt pazarlarını kurmak amacıyla İmar ve Şehircilik müdürlüğünün belirlediği alanlarda istimlak çalışmaları devam ediyor.

İlçenin Gülabibey Mahallesinde bulunan halk arasında ot pazarı olarak bilinen alanda ve beş farklı yerde daha Bin 370 metre kare alanda istimlâk çalışmalarını tamamlandığı, ilçenin diğer bölgelerinde çalışmaların devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bilindiği gibi ilçemiz Hacıömer Mahallesi eski metroloji müdürlüğü çevresinde yeni yeşil alanlar için istimlak çalışmalarımız son aşamaya gelmiş, ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik yoğunluğu ve oto park sorunun çözmek, ayrıca ilçede ilk kez uygulayacağımız kapalı semt pazarı çalışmalarımız için mesken ve iş yeri istimlak çalışmalarımız devam ediyor. Her semtte yapacağımız otoparklar sayesinde trafik yoğunluğun en aza indirmeye çalışacağız, istimlak çalışmalarımız devam ediyor.”