Bu sayfayı yazdır
TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN ŞANLIURFALI'LAR VE KASTAMONULU'LARDAN MUHTEŞEM GECE

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLAN ŞANLIURFALI'LAR VE KASTAMONULU'LARDAN MUHTEŞEM GECE

11.11.2017 Tarihinde Sefaköy Kültür Merkezi Küçükçekmece İstanbul’da Genç Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği (GENÇŞANDER)  ve Kastamonulular Dayanışma Derneği (KASDER) Küçükçekmece Şubesi ile kardeş dernek oldu.

Kardeşlik ve Kültür gecesinde Dernek yönetimleri Türkiye de bir ilki başardı. Doğu ile Batı arasında kardeşlik köprüsü kuruldu.

Evliyalar Şehri Kastamonu ile Peygamberler şehri Şanlıurfa kardeşlik ve Kültür gecesi yapıldı. Geceye 3000 davetli salonda kardeşlik köprüsünde buluştu.

Geceye katılanlardan 2 aileye Şanlıurfa tatili, 2 aileye Kastamonu tatili ve 3 aileye Umre ziyareti çekilişi yapıldı.

Tüm katılanlara hediyelik paketler, yöresel ikramlar verildi. Ayrıca Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede illerin tanıtımı, sıra gecesi, folklor ekibi ve gelen misafirlere kültürel şölen yaşatıldı.

Şanlıurfa’dan Belediye başkanımız Resul YILMAZ, , Haliliye Belediye Başkan Yrd. Osman ULUDAĞ, Ticaret ve San. Odası Başkanı Mustafa TAŞ, Baro Başkanı Av. Ahmet TÜYSÜZ, Karaköprü Belediye Meclis Üyeleri Mevlut KEKLİK, Sait TOPRAK, Ahmet KAYTAN ve İş adamları katıldı.

Kastamonu’dan İl belediye başkanı, ilçe belediye başkanları ve diğer bürokratlar programa katıldı.

İstanbul’dan Küçükçekmece Kaymakamı Harun KAYA, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel KARADENİZ ve yardımcısı Hamza GÖNENÇ, Küçükçekmece idari amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda STK temsilcileri de katıldı.

Her iki derneğin yapmış olduğu kardeşlik ve kültür gecesinde Türkiye’ye verdiği mesaj: ‘’Biz birlikte daha güçlü ve daha mutluyuz.”