• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN RESUL YILMAZ’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN RESUL YILMAZ’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımı Resul Yılmaz, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Belediye Başkanlığı görevinden önce uzun yıllar öğretmenlik yaptığını belirten Başkan Resul Yılmaz, "Öğretmenlik mesleği dünyadaki en kutsal mesleklerin başında gelirken öğretmenler ise toplumdaki en fedakâr insanlardır. Bir öğretmenin emeği olmadan yaşama hazırlanmış tek bir birey yoktur sanırım yeryüzünde. Yaşamın bir kat daha zorlaştığı ilçemizde öğretmen olmak ayrıca çok üst düzeyde bir özveri gerektirir. Birçok temel ihtiyaçtan yoksun kırsal mahallelerimizde eğitim öğretimin dışında bazen elinde fırçası ile sınıfını boyayan, bazen çok sınırlı imkânları zorlayarak öğrencilerin destansı başarılarına imza atan öğretmen öyküleri ile doludur yaşadığımız yerler. Yoksulluğun, yoksunluğun zor koşullarında çoğu zaman öğrencileri ile beraber ailelerinin de birer parçası olarak ikinci bir anne ve baba olurlar körpecik yüreklere. Buralarda öğretmen olmak, unutulmaz bir romanı, şaheser bir şiiri yazmak gibidir çoğu zaman. Tüm kalbi duygularımla şükranlarımı sunuyorum ilçemin çocuklarına emek veren öğretmenlerime. Toplumlar kendi aydınlık geleceklerini ancak eğitilmiş insan gücü ile inşa edebilirler” dedi.

Bu bağlamda öğretmenlerin toplumsal geleceğin güvencesi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, şunları söyledi; "Her zaman büyük bir özveriyle görev yapan öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızın ülkemize ve milletimize yararlı bireyler olarak yetişmesinin baş mimarlarıdır. Yaptıkları iş itibari ile Peygamberlerin varisleri olan öğretmenlerin çabaları ile ancak yaşanabilir bir dünyayı yeniden inşa edebiliriz. Bu vesile ile manevi ve tarihi görev taşıyan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü tebrik ediyorum” dedi.

Çiftçibaşı kırsal mahallesinde görev yaparken 16 Haziran tarihinde Tunceli'de kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ı da unutmayan Başkan Resul Yılmaz, tüm şehit öğretmenlere de rahmet diledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü