Siverek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden Bütçe Eğitimi

Siverek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, belediyede bulunan birimlere bütçe ve harcama süreçleri hakkında seminer verdi.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Erman Karahan Belediye bütçesinin ekonomik, verimli ve etkin bir şekilde kullanılması amacıyla 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve kontrol kanunu kapsamında bütçe sürecinin nasıl oluştuğu, bütçenin nasıl kullanılması gerektiği ve bütçesi olmayan kalemlerde harcama yapılmayacağı, varsa bir harcama ihtiyacı bütçenin nasıl oluşturulacağı hakkında birim amirlerini ve çalışanlarını bilgilendirdi.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Karahan’ın yaptığı bilgilendirme toplantısının ardından, Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Doğan Kanlıpıçak satın alma komisyonun görevleri, harcama süreçlerinin nasıl oluştuğunu ihtiyaç oluşması halinde izlenecek yolların hangi aşamalardan oluştuğu, vatandaşa sunulan hizmetlerin daha hızlı ve ekonomik olması açısından dikkat edilecek hususlar hakkında kısa bir bilgi verdi, yapılan bu toplantıların verimli olduğunu ifade eden Kanlıpıçak bu tür toplantılar devam edeceğini belirtti.