Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN YILMAZ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

BAŞKAN YILMAZ, 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle katıldığı etkinlikte, "AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana önemli adımlar attık" dedi.

Siverek Belediyesi, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Siverek Engelliler Derneği ve rehabilitasyon merkezlerinin Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlediği etkinliğe katılan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, engellilere yönelik yapılan hizmetleri anlattı.

Sözlerine "En büyük engel sevgisizliktir" diye başlayan Başkan Resul Yılmaz, şunları söyledi: "Hepimiz birer engelli adayıyız. Bunlar belki bugünün anlamını belirten çok önemli iki cümledir. Hepimiz birer engelli adayıyız, engelli kardeşlerimizin bir kısmı ana rahmine düşme ile birlikte engelli durumuna düşüyor, bir kısmı ise doğduktan sonra istenmeyen çeşitli olaylarla karşı karşıya kalmak suretiyle engelli durumuna düşebiliyor. O nedenle bizler bu bilinçte olmalıyız, her gün evden çıkarken başımıza Allah korusun herhangi istenmeyen bir olayın gelebileceğini ve o olay neticesinde, o vaka neticesinde engelli durumuna düşebileceğimizi unutmamalıyız. Bunları şu sebeple anlatıyorum, engelli kardeşlerimizi daha iyi anlama adına bunları dile getirmeye çalışıyorum. Evet, hem salona girerken sahnede güzel bir şekilde oynayan değerli kardeşimi gördüm, bir de sunuculuk yapan kardeşimi gördüm ve salonda belki de zekâlarıyla yetenekleriyle, biz sağlıklı insanlardan çok daha yetenek sahibi çok daha zeki olan engelli kardeşlerimiz var ama maalesef üzülerek belirtmek istiyorum ki çoğu zaman toplum olarak bizler bunlara hak ettikleri fırsatları veremiyoruz. O imkanları tanıdığımızda, o fırsatları verdiğimizde belki bizlerden çok daha fazla bu topluma katkı sunabilecekler, insanlığa hizmet edebileceklerdir” dedi.

AK Parti iktidarlarının engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik önemli adımları attığını vurgulayan Başkan Yılmaz, "Hamdolsun 2002 yılı ile birlikte iktidarlarımız, hükümetlerimiz döneminde engelli kardeşlerimizin sorunlarını gidermeye yönelik, hayatlarını kolaylaştırmaya dönük takdir edersiniz ki bir sürü yenilikler yapıldı, önemli adımlar atıldı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin her bir ferdi inanın bu konuda çok duyarlıdır. Sizler de yakından takip ediyorsunuzdur, her gittikleri yerde mutlaka yöneticilere şu talimatları oluyor ki benim de katıldığım toplantılarda bizzat bize talimatları olmuştur. Değerli Cumhurbaşkanımızın başta fakru zaruret içerisinde bulunan insanlarımız olmak üzere ve hasletten de engelli kardeşlerimize, vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapın diye" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı olarak tüm birimlere engellilere yönelik verdiği talimatla uyardığını belirten Başkan Resul Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Bizlerde Siverek Belediyesi olarak yakın çalışma arkadaşlarımızla birlikte benim kendilerine vermiş olduğun talimat şudur. Evet, sağlıklı insanlarımızın taleplerini hiç şüphesiz yerine getireceğiz. İmkânlarımız ölçüsünde onların ihtiyaçlarını gidermeye dönük adımlar atmak boynumuzun borcudur ancak engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için kesinlikle bizim de pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor” dedi.

-"Engelli koordinasyon merkezini kurduk"

Siverek ilçesinde engelli koordinasyon merkezinin AK Partili belediye olarak göreve geldiklerinde hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, "Engelli koordinasyon merkezimizi hayata geçirdik ki ilk defa bizim dönemimizde yaşandı bu. Büyükşehir belediyemizde kısmi desteklerde bulundu. Tabii orada engelli kardeşlerimizin bir kısmı uğrayarak çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye dönük bazı etkinlikler düzenliyorlar, çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlar" diye konuştu.

Engellilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük adımlar attıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, şunları söyledi: "Yine eğitimleri ile ilgili, proje geliştirme ile ilgili bir teklif ile bize geldiklerinde hiç zaman kaybetmeksizin ilgili birimdeki arkadaşlarımıza gerekli talimatları vermek suretiyle onların projelerini hayata geçirmek için yardımcı olduk, olmaya da devam ediyoruz. Kısacası bizler sağlıklı bireylerden daha fazla engelli kardeşlerimize önem vermek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz, bunun bilinmesini isteriz. Ben organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, tebrik ediyorum. Hayatta en önemli şeyin sevgisizlik olduğunu, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu bir daha hatırlatmak istiyorum. Engelsiz bir yaşam adına ne gerekiyorsa ifa etmeye hazır olduğumuzu yinelemek istiyorum ve engelli kardeşlerimin 3 Aralık Dünya Engelliler gününü tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Yılmaz, engelli bireylerin eğitimleriyle ilgilenen öğretmenleri de unutmayarak kendilerine zor görevlerinde başarılar dileyerek teşekkür etti.

Yaklaşık iki saat süren etkinlik, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Programa Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcılarımız Hacı Ahmet Öncül ve Hasan Postacı, STK Temsilcileri, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, rehabilitasyon merkezleri ile engelli aileleri katıldı.