• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Siverek Belediyesinden sınava girecek olan öğrencilere seminer

Siverek Belediyesinden sınava girecek olan öğrencilere seminer

Belediye, TEOG - YGS –LYS Sınavlarına girecek öğrencilere yönelik motivasyon semineri verdi

Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü ilçede temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavı ile üniversite sınavlarına girecek öğrencilere yönelik eğitimci yazar Sait Çamlıca’nın konuşmacı olarak katıldığı bir seminer düzenledi.

    İlçenin Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde verilen seminere Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Sosyal ve Kültür işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

     Üç seans halinde süren seminerin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, ilçedeki genç nüfusun yapısına dikkat çekerek öğrencilere eğitimin önemini aktararak şunları kaydetti:

“Sizin tüm servetiniz sermayeniz, toprağınız kafanızdır, kafanızı eğitime verin, derslerinize odaklandığınızda başaracaksınız. Yeri gelmişken tekrar sizlere de söyleyeyim, ben çoğunluğunuz gibi yoksul bir ailenin çocuğuydum, babam seyyar satıcılık yapıyordu. Ben yoksulum okuyamam diye bir düşünceniz olmasın, belediye olarak eğitiminizin devamı için elimizden gelen çabayı sonuna kadar göstereceğiz. Sizden tek ricam kötü alışkanlıklardan uzak durun”

      Sosyal ve Kültür işlerinden sorumlu Hasan Postacı ilçede genel anlamıyla eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve eğitimin desteklenmesi için Belediye Başkanının kendilerine tam yetki verdiğini, hatırlatıp şunları kaydetti:

“Faaliyete geçirdiğimiz bilgi evlerinde ilk ve ortaokul öğrencilerin eğitimlerine destek sağlıyoruz,  ileri ki dönemde faaliyete geçecek olan gençlik merkezlerinde üniversiteye giriş hazırlığı yapan öğrencilerimiz için birer dershane konumuna gelecek.   Belediye olarak sizlere bu imkânı sunuyoruz,  imkânlarımızı zorlayarak eğitiminize katkı sunacağız beklentimiz çalışmanızdır”

      Eğitimci yazar Sait Çamlıca öğrencilere verdiği seminerde aile, toplum ve öğrenci ilişkilerinden örnekler vererek sınavlarda başarılı olmanın yollarını anlatıp şunları kaydetti:

“Eğitim diploma alınarak bitirilen bir aşama değil,  eğitim beşikten mezara kadar devam eden yaşamımızın her alanında bize gerekli olduğu için sürekli okumalıyız. Düzenli bir çalışma yönetiminiz olsun, konuları sürekli tekrarlayın. Denemeler yapın, mutlaka iki günde bir denemelerinizi tekrarlayın ve hafızanızı yenileyin. Sınavlarda panik ve heyecan yapmayın,   her sınava derin bir nefes alarak bismillah ile başlayın”

      Yazar Sait Çamlıca, kendisini konferansa davet edip kitaplarını ücretsiz olarak öğrencilere ulaştıran Siverek Belediye Başkanı ve ilgililere teşekkür etti, okurlarına kitaplarını imzaladı. 

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü