Bu sayfayı yazdır
"ÜMMETİN ONURU KUDÜS" KONULU PANEL DÜZENLEDİK

"ÜMMETİN ONURU KUDÜS" KONULU PANEL DÜZENLEDİK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından "Ümmetin Onuru Kudüs" Konulu konferans düzenlendi.

Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik merkezinde düzenlenen konferansa Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılırken konuşmacı olarak ise İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mazlum - Der İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş ve Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç, Dr. Şevket Ökten katıldı.

Programın açılışı Kuran-ı Kerim Tilaveti ile yapıldı.

Kuran Tilavetinin ardından Belediye Başkanımız Resul Yılmaz "Ümmetin Onuru Kudüs" Konulu konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Sayın Misafirlerimiz özellikle zamanlarını ayırmak suretiyle bu anlamlı gecede bizleri yalnız bırakmayan çok kıymetli panelistlerimiz saygıdeğer Bülent Yıldırım ağabeyimiz, Sayın Mehmet Göktaş hocamız, Şevket hocamız, Ali Öner beyefendi, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın birbirinden değerli temsilcileri siyasi parti temsilcileri, muhtarlarımız, hanımefendiler, beyefendiler, sevgili çocuklar hoş geldiniz, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum, Evet bu gece çok anlamlı bir konuyu konuşacağız, yetkin değerli Büyüklerimizden Kudüs'ü dinleyeceğiz Kudüs aslında insanlığın genelde özelde ise Müslümanların bir sorunu Kudüs deyince aklımıza hep haksızlık gelir hukuksuzluk gelir ve zulüm gelir ama biz şuna inanıyoruz, her yapılan haksızlık her hukuksuzluk ve her zulüm beraberinde bir uyanışı getirir uyanışa da vesile olacak inşallah, bu vesileyle özellikle dünya insanlığının ve Müslümanların uyanışına vesile olmasını bir kez daha diliyorum katkı ve katılımlarınızdan dolayı herkesi yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından katılımcılara Kudüs’ün tarihi, dünden bugüne yaşananları gösteren slâyt sunumu yapıldı.

Konferans, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mazlum - Der İstanbul Şube Başkanı Ali Öner, Araştırmacı Yazar Mehmet Göktaş ve Harran Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç, Dr. Şevket Ökten tarafından Kudüs’le ilgili tarihi, bugüne kadar yaşananlar olaylar, yapılan ve yapılmak istenen oyunlar, İsrail’in zulmü, Filistinlilerin direnişi ve çeşitli konular üzerinde katılımcılara bilgiler aktarıldı. Program, katılımcılar tarafından sorulan sorularla devam etti.

Konferansın sonunda daha önce düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve katılımcılara hediye ve plaket taktım edilerek hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.