• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN ÇİFTÇİ VE BAŞKAN VEKİLİMİZ HATİPOĞLU AÇILIŞLARA KATILDILAR

BAŞKAN ÇİFTÇİ VE BAŞKAN VEKİLİMİZ HATİPOĞLU AÇILIŞLARA KATILDILAR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Başkan Vekilimiz Hamdi Hatipoğlu Siverek’te öğrencilere kitap dağıtarak açılış ve ziyaretler gerçekleştirdiler.

Program, Gençlik Merkezinde öğrencilere kitap dağıtımıyla başladı, öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verildi. Ardından Başkan Nihat Çiftçi ve Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu Ak Parti ilçe teşkilatına hayırlı olsun dileklerinde bulunarak esnaf ziyareti ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayvanat Mahallesi ve Dicle Mahallesinde yapılan Semt pazarı açılışlarını yaparak pazarcılara bol kazançlar dilediler. Ardından Engellilere uygun bir şekilde dizayn edilen 52 yolcu kapasiteli otobüslerin Siverek Şehirlerarası Otobüs Terminalinde düzenlenen törene katılarak modern ulaşım sağlanması adına hizmete sunuldu.

Programlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belediye Başkan Vekilimiz Hamdi Hatipoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç, AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkan Vekilimiz Hamdi Hatipoğlu açılışlarda yaptığı konuşmada; “Halkına yolunu, suyunu, kaldırımını, temizliğini ve ulaşımını sağlayamayan bir belediye hakkına hiçbir şey yapmamıştır, biz 2014 yılında Siverek belediyesini devraldığımız günden bugüne halkın içinde halka beraber bütünlük içinde Büyükşehir belediyemiz ile birlikte gerek mesire alanlarında gerek Sosyal Tesislerinde bugün 3 ayrı çalışma başlattığımız SODES parkımızda hızlı bir şekilde yürütüyoruz bu az bir alan değildir her ilçe Belediyesi'nin yapabileceği alan değildir yine Nissibi Köprüsü alanında 50 dönümlük Fırat'la Siverek halkını buluşturmak amacıyla proje başlattık, proje çalışmaları devam ediyor, inşallah yedinci Ayda Nissibi köprüsünü Sosyal Tesisi ile yeşil alanıyla Cafe Restaurant ile halkımızın hizmetine sunacağız, yine Sadece merkez odaklı çalışmalar yapmadık, kırsal mahallelerimizden 655 köyümüz mevcut 179 muhtarlarımız bulunmaktadır bugüne kadar 552 tane köy dediğimiz kırsal mahallemizde stabilize yol çalışmaları tamamlandık, toplamda 2554 kilometre yol yapımını bitirdik yine kırsal mahallemiz olan 64 köyümüzde köy içinde kilit taşı ve beton çalışmaları bitirdik yine 64 mahallemizde çok amaçlı hizmet evi çalışmaları tamamlanmıştır Biz Siverek belediyesi olarak Sivereklilere ne yaparsak azdır bu halk hizmetin en güzeline layıktır toplu taşımada değişim ve dönüşüm de emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat çiftçi ve ekibine kooperatif başkanımız Mahmut Bozdağ'da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Programlarda Siverek ilçesinde yaptığı projeleri anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Hizmetin sahibi millettir, milletin güler yüzü bizim yüzümüzdür diyerek şunları söyledi; “Siverek'te toplu taşıma kooperatif tarafından yürütülüyordu. Bu taşıma sistemi, kapasitesi ve kalitesi Siverek ilçemize yakışmıyordu. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon merkezi birimimiz tarafından Siverek ilçesinin ulaşım kapasitesi artırıldı. Siverek büyüyor, yeni mahalleler yeni güzergâhlar oluşuyor ve araç kapasitesini artırmış olduk. Araç sahibi olan kardeşlerimize büyük bir katkı sağladık. Araçlar klimalı, engellilere uygun, Urfa kart sistemi ile Siverekliler kartını okutacak ve bu hizmetten faydalanacak. Siverek'in bu medeni duruşu ve güzel yaklaşımı olayın çözümünde pozitif bir etki yarattı ve 51 aracımızı hep birlikte hizmete koymuş oluyoruz. Siverek'in canını taşıyoruz. Genci, yaşlısı, öğrencisi ve kadınlarımızı taşıyoruz muhakkak suretle günlük yaşamda stres olur ama her zaman şoförlerimiz Siverek ve Şanlıurfa'ya yakışır bir şekilde güler yüzle ve iyi niyetle yolculuklar yapılsın. Ulaşımda yeni yenilikler yapıyoruz. Hizmetin sahibi millettir, milletin güler yüzü bizim yüzümüzdür. Milleti memnun etmişsek ne mutlu bizlere ve emanetin hakkını vermişsek akşam başımızı yaştığa rahat koyuyoruz ve rahat bir şekilde uyuyoruz. Otobüs durakları, otobüs transfer merkezi ve yeni otobüslerimizin Sivereklilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Çiftçi'ye sembolik anahtar hediye edildi. Anahtar teslim töreninin ardından davetliler açılış kurdelasını keserek otobüslerle şehir turu yaptılar.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü