Zabıta Ekipleri Okul Kantinlerini Denetledi

Denetlenen okul kantinlerinin bazıları uyarıldı

Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri öğrencilerin sağlıklı gıda tüketimlerini sağlamak amacıyla ilçede bulunan okullarda ve okul çevrelerinde bulunan bakkallarda denetim yaptı.

Zabıta Müdürlüğüne bağlı 5 ayrı ekip ilçe merkezinde bulunan ilk, orta ve liselerde bulunan okul kantinlerini sık sık denetlendiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcı Hasan Baydilli amaçlarının öğrencilerin sağlıklı ve standartlara uygun gıda tüketimlerini sağlamak adına denetimlerin devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

“Zabıta ekiplerimiz sadece okul kantinlerini değil, özellikle okul civarında bulunan bakkal ve marketlerde de denetimler yapıldı. Okul civarında bulunan bakkallara açık sigara satılmaması yönünde uyarılar yapıldı. Hijyen durumu ve miadı dolmuş gıdaların satılmaması yönünde okul kantinlerinin işletmecileri uyarıldı”