Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN YILMAZ, KADROLU İŞÇİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN YILMAZ, KADROLU İŞÇİLERLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, belediye bünyesinde çalışan kadrolu işçiler ile tarihi paşa konağında yemekte bir araya geldi.

Memur, kadrolu işçi ve diğer pozisyonda çalışan işçiler ile zaman zaman yemekte bir araya gelen Başkan Yılmaz, tarihi paşa konağında işçiler ile yemek yiyerek sohbet etti.

Düzenlenen kaynaşma yemeğinde işçiler ile tek tek ilgilendi. Başkan Yılmaz; işçisi, memuru, taşeronu, yöneticisi ile bir aile olduklarına dikkat çekerek şöyle devam etti; “Yaklaşık dört yıldır birlikte çalışıyoruz tek hedefimiz var, Siverek halkına daha iyi nasıl hizmet edebiliriz, bu kadim şehrin kültürüne, tarihine, gelenek ve göreneklerine, sosyal yapısına uygun nasıl daha iyi bir hizmet edebiliriz, bütün çalışmalarımız bu doğrultuda bu hedefedir. Tabi bu hedefi Belediye Başkanı olarak tek başına gerçekleştirme imkânım yok, bizler ancak koordinasyonu sağlamakla görevliyiz, ama asıl sahada olan işin yükünü çeken hiç şüphesiz siz çalışanlarsınız, bizler Siverek Belediyesi olarak memuruyla işçisiyle geçici pozisyonda çalışan kardeşlerimizle hep birlikte büyük bir aileyiz, bu ailenin büyüklüğü bizi hiçbir zaman ürkütmüyor tam aksine bize güç veriyor. Ekip olarak Siverek’e hizmet ederken hiç şüphesiz siz değerli işçi kardeşlerimizi mağdur etmemeye çalışıyoruz, geçen günlerde bir sözleşme imzaladık ortalama %14’lük bir ücret artışına gittik ve bu ücret artışına giderken bütçemizi oldukça zorladık, belediyemizin imkânları malumunuz buna rağmen işçi kardeşlerimizi mağdur etmemek için imkânımızı zorlayarak %14’lük artışı gerçekleştirdik. Keşke daha fazla yapabilseydik, buna rağmen bölgede en iyi ücret artışını Siverek belediyesi yapmıştır. Emeğin ve alın terinin karşılığını vermek hakkı teslim etmek bizim şiarımızdır, ücret artışı annenizin ak sütü gibi helaldir.

TEŞERONA KADRODA HAKKANİYETLİ DAVRANACAĞIZ.

Sizlere zaman zaman sorulan taşerona kadro yasası ile ilgili bilmenizi istediğim bir husus var, taşeron yasası ile ilgili sorulara cevap vermeniz sizden ricamdır, kadroya geçecek olan işçilerimizin yasalar çerçevesinde mağdur etmemek için gerekli olan tüm çabayı göstereceğiz. Çalışan tüm işçilerin başvurularını aldık, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra yasanın hükmettiği ve gerektirdiği şekilde hiçbir işçimizi mağdur etmeyeceğiz kimsenin bize gelmesine,  başkalarına gitmesine gerek yok yasal prosedür gereği sıkıntısı olmayan gerekli yasal uygulamaya takılmayan tüm işçilerimiz kadroya geçiş yapacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın, ayrım yapmadan hakkaniyetli davranarak gerekli hassasiyeti göstereceğiz.

2018 YILI PROJELERİN YILI OLACAKTIR.

Arkadaşlar içinde bulunduğumuz 2018 yılı başladığımız yapımını tamamladığımız projelerimizin uygulamaya sokacağımız yıl olacaktır. Mayıs ayından itibaren başta havuz ve sosyal tesisleri, Kültür merkezi, Diyarbakır yolu üzerinde bulunan eski ismiyle SODES parkı, 160.000 metrekarelik mesire alanı Ramazan ayından önce hizmete açılacaktır yine vadi projemizde 140 dönümlük kısmını tamamlayarak Siverek halkın hizmetine sunacağız, Siverek vadisi projesinde Siverek’e kazandırdığımız toplam arazi miktarı 1160 dönümdür çok önemli bir projedir Siverek’in nefes alacağı soluklanacağı çok büyük bir merkez haline gelecek projedir. Bunun yanı sıra yine 2018 yılı içerisinde yapımını tamamlayacağımız Nissibi köprüsünün yanı başında bulunan mesire alanını, ilçe merkezimizde bulunan toprak mahsulleri ofisinin yerini kamulaştırarak içinde kütüphane kafeterya süs havuzları yürüyüş ve bisiklet yolları bulunan kent park projesini hayata geçireceğiz. 2018 yılı içerisinde hizmete sunacağımız hizmetlerin şimdiden Siverek halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

KAPIMIZ HER DAİM AÇIK.

Sizler bu kadim şehre hizmet ederken bilmenizi istediğim bazı hususlar var, her ne olursa olsun, sıkıntılarınızı gelip bizimle paylaşın, kapım sizlere sürekli açıktır. Bu şehre hep birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz, makamlar ve mevkiler gelip geçicidir, insanlar geçmişte eserleri ile anılacaktır, bu şehirde bir eseriniz yoksa unutulup gidersiniz, bu şehirde iz bırakmanın yolu hep birlikte hizmet etmektir. Hep birlikte büyük bir aileyiz, her türlü sıkıntınızda yanınızda olamaya sizlere destek olmaya devam edeceğim, bana vermiş olduğunuz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gecenin sonunda kadrolu işçiler adına belediye başkanına çiçek takdim eden işçiler belediye başkanına teşekkür ettiler.