Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN ÇİFTÇİ VE BAŞKAN YILMAZ, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BAŞKAN ÇİFTÇİ VE BAŞKAN YILMAZ, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Belediye başkanları çalışmaların yanı sıra toplantı ve bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, ilçede devam eden çalışmaları inceleyerek bir dizi toplantıya katıldı.

Başkan Nihat Çiftçi ve Başkan Resul Yılmaz, ilk ziyareti 107. Topçu Alayı Komutanı Behiç Kunaç'a yaptı. Ardından İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden başkanlar, İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül'ü ziyaret ederek, emniyet müdürlüğünün yeni binasını gezdiler.

Merkez mahalle muhtarları, din görevlileri, STK temsilcileri ve oda başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştiren Çiftçi ve Yılmaz, talepleri dinlediler.

Diyarbakır - Siverek karayolu 5'inci kilometresinde tartışmalara sebep olan vahşi çöp alanında yapımı tamamlanan 'Katı Atık Bertaraf Tesisi' çalışmalarını inceleyen Çiftçi ve Yılmaz, tesis hakkında bilgi aldılar.

Mevcut alanın 34 yıllık çöp depolama alanı olarak kullanıldığına dikkat çeken Başkan Resul Yılmaz, "Katı atık bertaraf tesisi seçim vaatlerimiz arasında yer alan bir projeydi. Vahşi çöp depolama olarak kullanılan bu alanı Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ıslah edeceğiz. İleri ki dönemlerde ya tesisi buraya inşa edeceğiz yada bunu Şanlıurfa'ya aktarmak suretiyle ilçemize yakışmayan bu kötü görüntüden kurtaracağız demiştik. Hamdolsun, değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın üstün gayretiyle Çevre Koruma Daire Başkanımızın, Genel Sekreter Yardımcımızın ve diğer ekibin ortaklaşa bir çalışmasıyla memnuniyetle şunu ifade edebiliriz ki bu tesis Siverek'e kazandırılmış durumda. Bundan sonra burası vahşi çöp alanı olmaktan çıkarılacak, çöpler aktarma istasyonuna getirilerek araçlara nakledilmek suretiyle Şanlıurfa'ya aktarılacak. Aktarılan çöpler, Şanlıurfa'daki tesiste dönüşüme kazandırılacak. Siverek'i bu kötü görüntüden kurtardıkları için, bize vermiş olduğu destek nedeniyle Siverek halkı adına ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederim" dedi.

Başkan Nihat Çiftçi ve Başkan Resul Yılmaz, Selimpınar Mahallesi sınırlarında bulunan 'Siverek Vadisi'nde çalışmalarına başlanan 1'inci etap kapsamında alanda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Çiftçi, şu ifadeleri kullandı: "Büyükşehir Belediye Başkanlığımız bütün ilçelerde şehir parklarını ve mesire alanlarını yaptı. Siverek'te gecikmesinin sebebi gerek mülkiyet, gerek planlama nedeniyle son yıla kaldı ama sonuçta Siverekli kardeşlerimize vermiş olduğumuz sözü de 2018'de bitirmiş alacağız ve Allah'ın izniyle sonbaharda 132 dönümlük şehir parkı ve mesire alanı Siverekli kardeşlerimizin hizmetinde olacak. AK belediyeler söz verdiği gibi çalışkan ve üretken belediyelerdir, halkın her zaman yanında olan. Bu yeşil alanlar şehre nefes verecek alanlardır, her şekliyle soluk almasını sağlayacak. Milletimiz çoluk çocuğuyla birlikte bu alanlarla güzel vakitler geçirecek. Sosyal tesisler var, spor alanları var, bunlarda yine çocuklarımızın ve gençlerimizin gelişmesine katkıda bulunacak. Proje güzel bir proje, kapsamlı bir proje, yüklenici firmamız gerekli olan şantiye noktasında iş makineleri ile birlikte alana girmiş durumda. Bizler de Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak Park ve Bahçeler daire başkanlığımız ve diğer ilgili şube müdürlüklerimiz görevi titizlikle takip edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Siverek halkımıza hayırlı uğurlu olsun, bu güzel projeyi elbirliğiyle üzerinde durarak Siverek'imize kazandıracağız."

Fırat Nehri'nden getirilen su projesi kapsamında isale hattı döşeme çalışmalarının tamamlanmasının ardından Güvenlik grup yolunda yapılan beton yol çalışmasını inceleyen belediye başkanları, kırsal mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Yapılan grup yolu çalışması hakkında konuşan Başkan Resul Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Öncelikle Büyükşehir Belediye başkanımıza Siverek halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum. Şunu hemen belirtmek isterim ki gerek Büyükşehir belediyemiz gerekse Siverek belediyemiz Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yoldan daha fazla miktarda yol çalışmasını bugün tarihi itibariyle tamamlamış bulunmakta. Bundan sonra da plan dahilinde belirlenen program dahilinde bu çalışmalar gerek büyükşehir belediyemiz tarafından, gerekse ilçe belediyemiz tarafından yapılmaya devam edilecektir. Üzerinde bulunduğumuz yol, bir grup yolu. Yaklaşık 20 bin nüfusun kullandığı bir yol. Bu yolun geçmişini Siverekliler çok iyi bilir, geçen yıl bile burayı kullanmak neredeyse imkansız haldeydi. Sağ olsun değerli büyükşehir belediye başkanımız ve yakın çalışma arkadaşları güzelce standartlara uygun bir yol yaptılar ve Siverek'in hizmetine sundular. Bir yandan Büyükşehir belediyemiz kendi görev alanına giren yolları yaparken ve hizmetleri getirirken, öte taraftan da ilçe belediyesi olarak bizler de onu tamamlar anlamda yol çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Siverek her yönüyle kalkınıyor, büyükşehir ile kalkınıyor, Siverek ilçe belediyesi ile kalkınıyor. Kırsalı ile kalkınıyor, ilçe merkezi ile kalkınıyor. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Durmak yok yola devam diyoruz."

Otogar esnafını da unutmayan Çiftçi ile Yılmaz, esnafla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Siverek Belediyesince yapılan 'Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni de ziyaret eden belediye başkanları, engelli vatandaşlarla bir süre sohbet etti. İlçede Büyükşehir ve Siverek Belediyesinin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, taleplerin karşılandığını belirtti.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğünce ilçede başlanan su şebekesi yenileme çalışmalarını da yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, mahalle sakinleriyle bir süre sohbet ettiler.