• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK BELEDİYESİ '28 ŞUBAT HAFIZAMIZ' PANELİ DÜZENLEDİ

SİVEREK BELEDİYESİ '28 ŞUBAT HAFIZAMIZ' PANELİ DÜZENLEDİ

Belediyemizce düzenlenen '28 Şubat Hafızamız' paneline konuşmacı olarak AK Parti 23. Dönem Milletvekili Abdurrahman Kurt, Star Gazetesi Yazarı Kemal Gümüş ve Memur-Sen Şanlıurfa Temsilcisi İbrahim Coşkun konuşmacı olarak katıldı.

Gençlik merkezi salonunda açılan 'Fotoğraflarla 28 Şubat Sergisi' davetlilerin yoğun ilgisini gördü. Hazırlanan '28 Şubat Hafızamız' sunumu salonda duygulu anlar yaşattı.

Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde saat 20.00'de düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, darbenin 20 yıl önce gerçekleştiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Kötü anlamda iz bıraktıklarını bir kez daha hatırlıyoruz. Şu anda haksız bir şekilde mahkûm edilmiş cezaevlerinde yatan, hürriyetleri ellerinden alınmış 600'e yakın insan yatıyor. Temennimiz ve dileğimiz odur ki bu 600 kardeşimizin yeniden yapılacak olan bazı yasal değişikler ile birlikte yargılamanın önünün açılmasıdır. Malumunuz bir sürü insanın mağduriyetine sebep olan 28 Şubat, kamu personeli olarak çalışan başta başörtülü kardeşlerimiz olmak üzere özellikle dini hassasiyete sahip olan bir sürü insan işinden, ekmeğinden ve aşından oldu. Bu izlerin silinmesi çok kolay değil, netice itibariyle herkesin bir şekilde mağdur edildiği bir süreçten bahsediyoruz. Rabbim bu tür günleri bir daha bu millete yaşatmasın."

Moderatörlüğünü Eğitim Bir-Sen Siverek Başkan Yardımcısı Mustafa Karael'in yaptığı panelde 28 Şubat Darbesi sürecinde kamuda yaşanan olayları anlatan İbrahim Coşkun, şu ifadeleri kullandı: "Bütün kesimlerin üzerinden silindir gibi geçen, son olarak da postmodern darbe olarak da nitelendirilse de ilgili savcının hazırladığı iddianamede ifade edildiği şekliyle tam teşekküllü bir darbe olan 28 Şubat, karanlık sayfalar olarak tarihe geçmiştir. Ülkenin gelişiminin lokomotifi olan kamu çalışanlarının ulusal ve uluslararası hukukla teminat altına alınmış iş güvencesi, demokratik ve özgür bir ortamda çalışanların kendi mesleklerini icra etmesi, 28 şubat sürecinde anti demokratik bir şekilde ortadan kaldırılmıştır. Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Batı Çalışma Grubu vasıtasıyla, kamuda çalışan kesim, anayasal suç işlenerek fişlenmiş ve bu fişlemeler neticesinde birçok kamu görevlisi anayasal bir hak olan çalışma hakkından mahrum bırakılmıştır. Başta başörtülü hanım kardeşlerimiz olmak üzere ki üniversitede biliyoruz ki ikna odalarına alınarak başörtüleri açtırmak için çok büyük çabalar harcandı. İnanç ve düşüncelerinden dolayı ötekileştirilmiş kamusal alan yalanıyla adeta milletin kendisi olan kesim için içine girilmez bir hale getirilmiştir."

28 şubat sürecinde medyanın rolünü anlatan Star Gazetesi yazarı Kemal Gümüş: "Öncelikle bir konuda toplumu dönüştürmek, yönlendirmek ve kontrol etmek için yapacağınız işte toplumu işe inandırmanız gerekiyor. Dönemin darbecileri bugün ortaya çıktı ki aslında 28 Şubat'ın en önemli aktörlerinden birisi de FETÖ'dür" dedi.

28 Şubat'ta verilen brifingin bir FETÖ'cü tarafından hazırlandığını dile getiren Gümüş, "O brifingi yazan kişi FETÖ'cü çıktı. Çevik Bir'in yaveri ve yine bunu da itiraf eden FETÖ'nün TSK'dan sorumlu bir imamıydı" diye konuştu.

AK Parti 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, 28 Şubat sürecinin en önemli mağdurlarının başörtülü bayanlar olduğunu belirterek, "Düşünün 2002 yılında iktidar olan partimiz ancak 2013 yılında başörtüsü ile ilgili değişiklik yapabildi. Birileri bununla ilgili komplo teorileri üretiyor ama öyle değil. Cumhurbaşkanımızın İslami kişiliği çok samimidir, bundan emin olabilirsiniz. 2004 yılından sonra darbelerle uğraşılmaya başlandı" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık üç saat süren panel, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın konuşmacılara verdiği plaketler ile sona erdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü