Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN YILMAZ, STK TEMSİLCİLERİ, MUHTARLAR VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN YILMAZ, STK TEMSİLCİLERİ, MUHTARLAR VE KANAAT ÖNDERLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları, siyasi parti ilçe başkanları ve kanaat önderleriyle tarihi Paşa konağı sosyal tesislerinde bir araya gelerek istişarede bulundu.

Taziye evlerinde yemeklerin taziye sahiplerine külfet oluşturduğu ve dar gelirli taziye sahiplerinin sıkıntıya girdiğini, yemeklerin yasaklanmasına yönelik oluşan kamuoyunu değerlendirmek ve STK temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderlerinin fikrini alarak ortak karar vermek istediklerini belirten Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, "Daha önce taziye evlerindeki yemeklerin kaldırılmasına yönelik, Siverek halk meclisinde görev alan arkadaşlar tarafından bana iletildi. Beraber bir toplantı gerçekleştirdik ve şu karara vardık. Siverek ile ilgili düşüncesi olan, fikri olan kim varsa geniş kapsamlı bir toplantı yapalım ve her kesin fikrini alalım istedik, bizler her şeyin en iyisini biz biliriz anlayışında değiliz, katılımcı belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Her birinizin görüşü ve fikri bizim için önemlidir, inşallah burada Siverek halkı için en hayırlı karara varırız" dedi.

Taziye yemeklerinin kaldırılmasına yönelik, fikirlerini beyan eden STK temsilcileri, taziye yemeklerinin tamamen yasaklanmasının zamanla olabileceği ve fakat ilk etapta akşam yemeğinin kaldırılmasının uygun olacağını söylediler.