• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz 8 Mart Dünya kadınlar günü münasebetiyle etkinlik düzenledi.

Gençlik merkezinde düzenlenen programa Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda bayan katıldı.

Program başlangıcında bayanlara slâyt sunumu eşliğinde Kadın ve aile hizmetlerindeki kurslarla ilgili bilgiler aktarıldı.

Kadınlar günü etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz şunları söyledi; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü bizim anlayışımızda kadınların hatırlanacağı bir günle sınırlı değildir, konuşmamın başında altını çizerek belirtmek istiyorum zira bizler 1400 küsur yıl önce kız çocuklarının diri diri gömüldüğü anlayışı terk ederek geldik, yine Cennet annelerin ayakları altındadır diyen keza anne ve babalarınıza Yüce kitabımızda buyuruyor ki of demeyiniz diyen bir medeniyetin bir dilin bir anlayışın mensuplarıyız, O nedenle bizim dünya düşüncemizde hiç şüphesiz annenin yeri ve değeri bambaşkadır göreve geldiğimiz günden bugüne Kadın ve Aile Müdürlüğü bünyesinde bazı faaliyetler gerçekleştirdik müdürlüğümüz ilk defa bizim dönemde kuruldu, Çünkü biz bunu çok iyi fark ediyoruz bir toplumun merkezinde kim var diye bana soracak olursanız hiç şüphesiz kadınlardır ailenin merkezinde kim var diyecek sorarsanız hiç şüphesiz yine kadın vardır anne vardır Bu anlayıştan hareketle ailenin sağlam temeller üzerinde durması sağlıklı bir toplum ve sosyal yapı inşa etmenin yegâne yolu anne ve kadından geçtiğini çok iyi biliyoruz, çok iyi farkındayız, zaten şuan bulunduğumuz dinde bize bunu emrediyor İslam hukukunda hem de modern hukukta inanın kadınların birçok hakkı vardır ancak İslam hukukundaki haklar hiç şüphesiz çok daha fazladır Maalesef bu toplumda yanlış ilerliyor iktidarımız döneminde başta Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığımız olmak üzere ülkemizde partimize mensup bulunan bütün yerel yönetimlerde kadınlarla ilgili çok verimli değişikliklere gidildi ve çok önemli projelere imza atıldı.”

Başkan Yılmaz; Kadın ve aile Hizmetleri Müdürlüğünün ilçe merkezinde çalışmaya devam ettiğini belirterek şu bilgilere yer verdi; “Birçoğunuz belki müdürlüğümüz bünyesinde devam eden kurslarda kıymetli kardeşlerimiz ve bacılarımız var. Aile bu toplumun bu ülkenin İslam ümmetinin geleceğidir. Bu nedenle yetiştirdiğiniz çocuklar başta gelenek ve göreneklerimiz olmak üzere örf ve adetlerimiz olmak üzere mensubu bulunduğumuz dininde temel bilgilerini kendilerine lütfen üretiniz diyerek programa katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program, konuşmaların tamamlanmasının ardından ‘kadına şiddet’ konulu kısa bir skeç oyunu ve çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Program çıkışında bayanlara karanfil verilerek, günleri kutlandı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü