• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

GEÇMİŞTEN GELECEĞE İSTİKLAL MARŞI VE ÇANAKKALE RUHU KONFERANSI DÜZENLEDİK

GEÇMİŞTEN GELECEĞE İSTİKLAL MARŞI VE ÇANAKKALE RUHU KONFERANSI DÜZENLEDİK

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, geçmişten geleceğe İstiklal marşı ve Çanakkale ruhu konferansı düzenlendi.

Konferansa Harran üniversitesi tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Türkmenoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Eyüp Cenap Gülpınar gençlik merkezinde düzenlenen konferansa Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, sivil toplum kuruluşları, oda başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başlayan konferansta istiklal marşı ve Çanakkale konulu slâyt gösterileri izletildi.

Etkinlikte konuşan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz; “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor, tabi biz tarihimiz hakkında bilgi sahibi olmazsak, geçmişte yaşananlarla ilgili bilgi sahibi olmazsak bu günümüzü daha iyi anlayamaz, geleceğimizi de buna göre belirleme imkânından yoksun kalırız. 1915 tarihinde yaşanan Çanakkale savaşlarının yaşanmaması, coğrafyamızda yaşanan ve bizleri derinden üzen olayların yaşanmaması için geçmişte verilen mücadeleleri iyi anlamamız lazım, yavrularımızı yetiştirirken geçmişteki savaşları iyi öğretmemiz lazım bu savaşları yaşamamamız için almamız gereken önlemlerle ilgili de çocuklarımızı daha iyi donatmamız lazım, ünlü Makedon hükümdarı büyük İskender’in biz sözü var, diyor ki “Dünya kılıç ve kalemin altındadır, kılıç ise kalemin altındadır.” dolayısıyla eğitime çok ama çok önem vermeliyiz, çocuklarımız bilgi çağının gereği bilgilerle donatabilirsek o zaman dünyanın en güçlü silahlarını üretir, hiç kimsenin vatanımıza göz dikmesine cesaret edemeyeceği bir noktaya ülkeyi hep birlikte getirmiş oluruz, bununda tek yolu eğitimden bilgiden geçiyor, çünkü bilgi güçtür. Ben huzurlarınızda bu ülke için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor mekânlarının cennet olmasını diliyorum” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konferansın ardından Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, konferansa konuşmacı olarak katılan Harran üniversitesi tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Türkmenoğlu’na plaket takdim etti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü