Bu sayfayı yazdır
Tarihi bina Siverekli kadınlara tahsis edildi

Tarihi bina Siverekli kadınlara tahsis edildi

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu

Siverek ilçesi Hasan Çelebi Mahallesinde bulunan 1903 yılında bazalt kara taştan yapılana ilçede terziler evi olarak bilinen tarihi bina Belediye tarafından restore delip daha önce zabıta müdürlüğü olarak kullanılan bina Belediye Bünyesinde yeni kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak hizmet vermeye başladı.

       Müdürlüklerinin yeni kurulduğuna dikkat çeken Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül amaçlarının Belediye olarak ilçede yaşayan kadınların statülerini yükseltmek el becerilerini geliştirip meslek sahibi olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

 Kongül yapılacak çalışmalar hakkında ise şöyle dedi: “İlçede yaşayan desteklenmesi gereken kadın –çocuk ve ailelere eğitim ve sosyal hizmetler sunmak. Kadın –aile ve çocuklara yönelik sorunları çözmede danışmanlık ve rehberlik hizmeti verip, ilgili kurumlarla iletişimini sağlamak. Müdürlüğümüz bünyesinde kadınlara yönelik mesleki-kültürel ve sanatsal kurslar düzenleyip, kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayata etkin katılımını sağlamak ve kadınları şiddet ortamından uzaklaştıracak çalışmalar yapmaktır”