• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

Siverek Belediyesinden Kadınlar Günü Etkinliği

Siverek Belediyesinden Kadınlar Günü Etkinliği

Etkinlikte kapsamında slâyt sunumu yapıldı sanatçı Ali Toprak konser verdi

Siverek Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile ilçede kültürel faaliyetlerde bulunan Kürt Kültür Merkezi (NAVENDA KURDİ)  tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği düzenlendi.

      El Cabir Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi salonunda yapılan etkinliklere Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Kürt Kültür merkezi sorumlusu Adnan Özbingöl, AK Parti ilçe kadın kolları Başkanı Ayşe Çakmak, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

       Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerle yeni bir dönem başladığına dikkat çekerek; “Büyük fiziki hizmetlerin Büyükşehir Belediyesine devrolması üzerine ilçe belediyelerine kültürel ve sosyal faaliyetler üretme şansı doğdu. Bizde belediye olarak özellikle çocukların ve kadınlarımızın eğitimine önem verdik. Faaliyete koyduğumuz bilgi evleriyle özellikle çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Bu kapsamda Siverek için çok önemli hatta tarihi bir adım daha atarak Belediyemiz bünyesinde Kadın Aile Hizmetleri Müdürlüğünü kurduk daha yeni, çiçeği burnunda bir müdürlük. Ama kadına dair kadının sosyal yaşamdaki sorunlarına ve hayata etkin katılımına dair bağımsız müstakil her türlü işleyişiyle bütçesiyle bağımsız bir müdürlük bünyesinde örgütlenmeye çalıştık. Belediye olarak bu adımları atarak kadına verdiğimiz önemi göstermiş bulunuyoruz.”

        Kadınlara yönelik şiddet olayları yapılan slayt sunumuyla katılımcılara izletildi.

        Dünya Emekçi Kadınlar gününün nedeniyle sanatçı Ali Toprak “kadınlar ağlamasın” isimli konserini sundu.

        Konser sonunda katılımcılara yazar Mehmet Sarmış’ın ‘’ geleceği inşa” isimli kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü