• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

BAŞKAN YILMAZ, MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, beraberindeki daire müdürleriyle talepleri yerinde dinlemek ve sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla mahalle toplantılarını sürdürüyor.

Gece saatlerinde Abdulkadir Geylani Çok Amaçlı Hizmet Salonunda Ayvanat Mahallesi sakinleriyle düzenlenen toplantıya çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle halkıyla birebir sohbet eden Başkan Resul Yılmaz, vatandaşların sorunlarını dinleyerek not aldı.

Neşeli bir ortamda geçen toplantıda belediye tarafından yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında mahalle sakinlerine bilgiler aktarıldı.

Daha önce bazı mahallelerde benzer toplantılar yaptığını dile getiren Başkan Resul Yılmaz, amacının sorunları yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak olduğunu söyledi.

Konuşmasına, "Birim müdürleri ile birlikte mahalle sakinlerine gidiyoruz" şeklinde başlayan Başkan Yılmaz, "Hemen o anda çözüme kavuşturmamız gereken sorunları arkadaşlarımıza gerekli talimatları vermek suretiyle vatandaşlarımızdan gelen talepleri ve istekleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki biz, özellikle belediyemizi yönetirken 'her şeyi en iyi biz biliyoruz', 'en doğrusunu biz biliyoruz' anlayışında değiliz. Kendi adıma söylüyorum ki ve bunu her ortamda da ifade etmeye çalışıyorum, sizlerden öğreneceğim çok şeyler oluyor” dedi.

-"Türkiye'nin 2. Büyük ilçesiyiz"

Siverek ilçesinin coğrafi olarak çok büyük bir alana sahip olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, "Malumunuz Siverek çok büyük bir yer bir ilçe. Coğrafi alan olarak Şanlıurfa merkezdeki Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye'nin toplamından daha büyük alana sahibiz. Büyükşehir yasası ile birlikte sorumluluk alanımız sadece ilçenin merkezi ve mücavir alan değil, onunla sınırlı değil artık. Kırsal mahallelerimiz de sorumluluk alanımıza girdi. Sadece kırsalda yaklaşık 650 yerleşim birimimiz var, böyle bir coğrafyadan bahsediyoruz. Yani yüz ölçümü olarak Türkiye'nin 2. büyüklükteki ilçeyiz, 4 bin 314 kilometrelik karelik bir yüz ölçüme sahibiz. Bunu sizlere aktarmanın sebebi, sizlere daha fazla gelmek istiyorum fakat zaman yetmiyor. Mahalle muhtarımız da çok iyi biliyor bunları ki zaman zaman siz mahalle sakinlerimizle de ziyaretler sırasında karşılaşıyoruz."

-"Yoğunluk nedeniyle belediyeye gidemiyorum"

Rutin esnaf ve vatandaş ziyaretleri, belediye çalışmalarının denetlenmesi ve toplantılar nedeniyle hizmet binasına geç saatlerde gidebildiğini belirten Başkan Yılmaz, "Bu yoğunluk arasında belediye hizmet binasına bile çok fazla gidemiyorum ki özellikle son dönemlerde saat dörtte ancak gidebiliyorum. 'Neredesin?' diye soracak olursanız sürekli sahadayım, çalışmaları inceliyorum. Her gün bir çalışma alanındayım, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunuyorum veya kırsal mahallelerimizi ziyaret ediyorum. Yapılan çalışmaları yerinde denetlemeye çalışıyorum. Anlayacağınız gün dediğimiz kısa zaman dilimi bu şekilde geçiyor. Gece saatlerinde de gerek Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile gerek siz değerli mahalle sakinleri ile bir araya gelerek mahallenin sorunlarını yerinde tespit edip yine yerinde çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-Sağlık ocağı için yer tahsis ettik

Mahalle muhtarı Habeş Akgül'ün talepleri kendisine ilettiğini dile getiren Başkan Resul Yılmaz, şunları söyledi: "Mahalledeki sağlık ocağı noksanlığı konusunda muhtarımız bize geldiğinde görev alanımızda da olmamasına rağmen soruna duyarsız kalmadık. Yeni yerleşim alanlarından biri olan Ayvanat mahallesinde sağlık ocağının yapılması için yer tahsisinde bulunduk."

-"Ayvanat Kadın Destek Merkezi tam kapasite çalışıyor"

Ayvanat Mahallesi'ne çok sayıda hizmet yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, "Alt ve üst yapısı tamamen bitirildi. Bunun yanı sıra Siverek'te 4. olan Ayvanat Kadın Destek Merkezi'ni hizmete açtık. Mahallede semt pazarı eksikliği vardı, onu da geçtiğimiz aylarda açılışını yaparak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Park ve yeşil alan sayısı olarak da Ayvanat mahallesinde sorunumuz yok" ifadelerini kullandı.

-"Küme evlerinin doğalgaz sorunu çözüldü."

Ayvanat mahallesine bağlı Küme evlerinin doğalgaz sorununu ilgili firma ile görüşerek çözüme kavuşturduklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Biz göreve geldiğimizde Küme evleri yeni bir yerleşim alanı olması nedeniyle alt yapı ve üst yapı konusunda büyük sıkıntıları vardı. Bütün bu sıkıntıları yaptığımız çalışmalarla bertaraf ederek çözüme kavuşturduk. Mahalle sakinlerimizin doğalgaz talebine de kayıtsız kalmayıp ilgili firma ile görüşmeler yaparak o sorunun da çözüme kavuşturulması konusunda yardımcı olduk" dedi.

Toplantının verimli ve faydalı olduğunu belirten Ayvanat Mahallesi sakinleri, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ettiler.

Yaklaşık iki saat süren toplantıya mahalle sakinleri ve mahalle muhtarının yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ile daire müdürleri katıldı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü