• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

BAŞKAN YILMAZ, DİCLE MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN YILMAZ, DİCLE MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, halkın taleplerini dinlemek ve sorunlarını zaman geçirmeden çözüme kavuşturmak amacıyla mahalle toplantılarına devam ediyor.

Katılımcı belediyeciliğe önem veren Başkan Resul Yılmaz, rutin esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin yanı sıra gece saatlerinde de mahalle sakinleriyle bir araya gelerek talepleri dinliyor.

Molla Cuma Çok Amaçlı Hizmet Evinde, Dicle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, sohbet ortamında geçen toplantıda mahallede yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Göreve geldiği günden bugüne Dicle mahallesinde 6 parkın yapıldığını hatırlatan Başkan Resul Yılmaz, sentetik çim sahanın da ilk defa aynı mahallede yapıldığını belirtti.

Dicle - Bağlar Kadın Dayanışma ve Kültür Evi projesinin de ilk defa Dicle mahallesinde uygulandığına dikkat çeken Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Belki de ilçenin en modern kadın destek merkezi Dicle mahallesinde hizmete girdi. Toplantı salonundan tutun da bir çok kursun verildiği bir merkezdir. Bunun yanı sıra yaz aylarında yaşanan su sorununa çözüm olması açısından 3 adet su kuyusu açıldı."

-"Fırat Nehrinden su projesiyle yüz yıllık su sorununu çözüme kavuşturduk"

Yaşanan su sorununun bilincinde oldukları için göreve gelir gelmez Fırat nehrinden su getirmek için hemen çalışmalara başladıklarını dile getiren Yılmaz, "Bizim için çok önemli ve hayati bir projedir. 100 yıllık bir sorunun çözüme kavuşturulması açısından önem arz eden bir projedir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte su sorunu tarihe kavuşacak. Artık elektrik kesildi, şebeke arızası tarihe kavuşacak. Fırat nehri var oldukça Siverek'in her köşesinde memba kalitesinde su akıyor olacak. 2019 yılının 6. ayında projenin yüzde yüzünü tamamlamış olacağız ki bu Siverek'e yaptığımız en büyük hizmet olacak. Toplam maliyeti yaklaşık 100 milyon liralık bir projedir. Bir yandan isale hattı döşeniyor, öte yanda ise arıtma tesisinin inşası sürüyor." dedi.

Seçim çalışmaları sırasında mahalle sakinlerinin imar konusunda şikayetçi olduklarını belirten Başkan Yılmaz, "Hatırlayınız, seçim çalışmaları sırasında sizleri ziyaret ettiğimde imar konusunda cezalandırıldığınızı dile getirmiştiniz. Bende göreve geldiğimde 'herkese eşit muamele yapacağız' demiştim ve söz verdiğim gibi imar revizyonu yaptık." diye konuştuk.

-"Sağlık ocağı için yer tahsis ettik"

Mahalle sakinleri ve muhtarın sağlık ocağı için yer tahsisi talebini iletmeleri üzerine konuyla ilgili çalışma yapıldığını belirten Yılmaz, "Daha önce yapay çim sahanın yapılması yönünde karar aldığımız fakat daha sonra yerini değiştirdiğimiz alan şuan boş. O alanı sizlerin ve muhtarımızın talebi üzerine sağlık ocağının yapılması için tahsis ettik. Konuyla ilgili İl Sağlık Müdürümüz ile de destek verilmesi konusunda görüşmelerimiz oldu. Yer tahsisinin ardından binanın yapılması ve diğer hizmetlerin getirilmesi de taşra teşkilatı olan il sağlık müdürlüğümüze kalıyor. Kısaca mahalle sakinlerimizin hiç bir talebine kayıtsız kalmıyoruz, bütçemizin imkanları doğrultusunda tüm talepleri karşılamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

-"Doğalgaz talebine kayıtsız kalamadık"

Mahalle sakinlerinin doğalgaz talebi ile ilgili konuşan Başkan Resul Yılmaz, ifadeleri kullandı: "Biz göreve gelmeden Siverek'te doğalgaz yok denecek kadar az idi. Göreve gelir gelmez ilgili firma ile gerekli görüşmeleri yaptık ve Dicle mahallesine de doğalgaz getirilmesi için her türlü desteği verdik. Şuan bir çok ana arterde doğalgaz döşenmiş durumda. Evleriniz doğalgaz kullanılması için uygun ise mutlaka gidip firmaya başvuru yapın ki bizde her türlü desteği vermeye devam edelim."

-"Evde bakım hizmeti birimimiz hizmete başladı"

Evde bakım hizmeti konusunda mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Yılmaz, "Birimimizi kurduk ve hizmete başladı. Arkadaşlarımız özürlü bir hastası olan ihtiyaç sahibinin evine giderek her türlü ihtiyacını karşılayacak. Evde bakımından ev temizliğine kadar, bireysel temizliğinden pansumana kadar hepsini karşılayacaklar veya hastaneye gitmesi gerekiyorsa hastaneye naklini sağlayacaklar." dedi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile sık sık görüştüklerini belirten mahalle muhtarı İsmet Bilgen, başkanın mahallenin sorunlarına her zaman duyarlı olduğunu söyledi. Siverek Belediyesinin görev alanında olan her türlü talebin karşılandığını dile getiren muhtar Bilgen, Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a minnettar olduklarını söyledi.

Mahalle sakinleri de taleplerini dinleyerek çözüme kavuşturan Başkan Resul Yılmaz ve ekibine teşekkür etti.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü