Bu sayfayı yazdır
KIRSALDAKİ ÖĞRENCİLERE SİRK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

KIRSALDAKİ ÖĞRENCİLERE SİRK ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında öğrencilere yönelik sirk etkinliği düzenledik.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde kırsal mahalle okullarında eğitim gören öğrencilere yönelik düzenlenen sirke çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Palyaço ve sihirbazlık gösterisi sırasında keyifli dakikalar geçiren minik öğrenciler, ilk defa sirk ile tanışmanın heyecanını yaşadı. Bazı velilerinde katıldığı sirk etkinliğini yaklaşık 2 bin öğrenci izledi.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, şunları söyledi: "Bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir program düzenledik. Programın ilk adımı kırsal mahallelerde eğitim ve öğretim gören öğrencilerimizi sirk etkinliği ile buluşturmak oldu. Bu organizasyonda ulaşım dâhil bütün etkinlikleri ücretsiz bir şekilde sirk ücretleri dâhil olmak üzere herhangi bir ücret ödemeden kırsal mahallede okuyan tüm öğrencilerimizi bu etkinlikle buluşturduk."

Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğine vurgu yapan Hasan Postacı, "Bu kapsamda düzenleyeceğimiz 12D sinema gösterisiyle bu kez araçla bizzat kırsal mahalle okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizin ayağına bu hizmeti götüreceğiz. Yine bu hafta etkinliklerimizin son etabında, son kısmında ise çocuklarımızı bilinçlendirmeye yönelik eğlenerek öğrenebilecekleri bir tiyatro oyunu ile buluşturacağız. Bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, etkinlikte emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum." dedi.

İki gün süren etkinlikleri 7 seans olarak düzenlediklerini dile getiren Hasan Postacı, "Her seans sırasında 400 öğrenci almaya çalıştık. Kırsal mahallelerde okuyan yaklaşık 2 bin öğrencimiz bu etkinlikten yararlandı. Bunun yanı sıra Kültür Müdürlüğümüz bünyesindeki bilgi evlerinde eğitim gören çocuklarımız da yararlandı." diye konuştu.

Uzunpınar ilkokulu öğretmeni Hikmet Ayverdi ilk defa sirke gelen çocukların sevinçli olduğunu belirterek, "Hafta sonunu çocuklarla birlikte değerlendirmek amacıyla belediyemizin düzenlediği sirke geldik. Çocuklar için değişiklik ve güzel bir etkinlik oldu. Kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler, bu tür etkinliklerden mahrum durumdalar. Yaptığı bu çalışmalardan dolayı, belediyemize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk defa sirk etkinliğine katılan öğrenciler de Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ettiler.