• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ, SİVEREK YEMEKLERİNİ TANITTI

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ, SİVEREK YEMEKLERİNİ TANITTI

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz, Turizm haftası nedeniyle Şanlıurfa’da düzenlenen “Yöresel Yemekler ve Sunum” programına katıldı.

Turizm Haftası nedeniyle Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm İl müdürlüğünün organizasyonuyla Balıklı gölün yakınlarında bulunan tarihi Sakıp'ın Köşkü'nün bahçesinde Urfa’nın yöresel yemeklerinin tanıtıldığı stantlar açıldı. Açık alanda düzenlenen “Yöresel Yemekler ve Sunum” programına yerli ve yabancı vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken ulusal ve yerel basın olmak üzere çok sayıda gazeteci de yöresel yemekler etkinliğini yakından takip etti.

13 ilçenin kendine özgü yemeklerle katıldığı etkinliğe, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüzde Karacadağ pilavı, sulu tepik, ekşili sıkma, kenger, pekmezli susam ve rışvat gibi Siverek’in yöresel yemekleriyle katıldı. Siverek Belediyesi yöresel yemek standıyla damaklara hitap etmenin yanı sıra, Sıra Gecesi Ekibi seslendirdiği türkülerle kulaklara hitap etti.

Yöresel Siverek yemeklerinin yoğun ilgi gördüğü ve katılımcılar tarafından kısa sürede tüketildiği etkinlikle ilgili konuşan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdiresi Bahar Çiftsever; “Siverek’in yöresel yemekleriyle damağa hitap ettik, standımızı ziyarete gelen vatandaşların çoğu Siverek’in yöresel yemeklerinin lezzetini çok beğendiler, bizler de Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü olarak böyle bir stantta yer aldığımız için çok büyük bir memnuniyet duyduk. Siverek’i tarihiyle ve yöresel yemekleriyle tanıtma imkânı bulduk, sadece damağa değil aynı zamanda kulağa da hitap ettik, Siverek belediyesinin Sıra Gecesi Ekibiyle etkinliğimiz daha da şenlendi. Siverek’in yöresel ve kültürel lezzetlerinin tanıtılması konusunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Resul Yılmaz’a teşekkür ederiz.” dedi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü