BAŞKAN RESUL YILMAZ'IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Engelli vatandaşların toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak için toplumsal sorumluluk ve hassasiyetin artmasının önemine dikkat çeken Başkan Resul Yılmaz, yayımladığı mesajında, “Engellilerimizle ilgili bakış açımızın temelinde acıma duygusundan çok, adalet ve saygı ilkeleri olmalıdır. Tüm engellerimizin diğer insanlar gibi eşit ve eksiksiz bir şekilde yaşamın her alanına katılımlarının sağlanması temel amacımızdır. Engelli olmak bir tercih meselesi olmadığı gibi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, bizlere bu dünyanın bir imtihan olduğunu birçok ayette vurgular, hatırlatır. İmtihan hayatı yaşadığımız bu dünyada engellilerimizi yaşamın içinde daha etkin ve katılımcı kılmak için üzerimize düşen sorumluluklar olduğunu unutmamak gerekiyor. Biz ne yapabiliriz diye düşünmeden birer gönüllü olarak engellilerimizin kurduğu derneklerde onların çalışmalarına küçükte olsa katkılar sunmakla başlayabiliriz. Bir gün değil her zaman onlarla bir arada olmak dostluklar, arkadaşlıklar kurmak ve yaşamımızda onlara yer açmak bile öncelikle bizlerin gönüllerindeki engelleri kaldıracak, farkındalık, bilinç ve iç dünyamıza yeni ufuklar açacaktır. Engelsiz bir dünya inşa etmek, sosyal yaşamın her ritmini tüm engellilerimizle paylaşabileceğimiz yarınları oluşturabilmek temennisiyle Engelliler Haftasını en kalbi duygularımla kutluyorum.” ifadelerini kullandı.