Siverek Belediyesinden Sanayicilere Tam Destek

Siverek Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Baydilli ile Murat Eyliyen ilçede bulunan tekstil atölyesini ziyaret ederek iş adamlarıyla görüşüp çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şanlıurfa karayolu üzerinde bulunan bir tekstil işletmesine giden Başkan Yardımcıları işletme sahibi Ziya Koyunbakan’dan bilgi aldı. Koyunbakan verdiği bilgilerde, iç çamaşır üzerinde üretim yaptıkların belirterek şunları kaydetti: “Şu anda çoğunluğu bayan olmak üzere ortalama 50 işçi çalışıyor, yerimiz geniş olsa bu sayıyı beş yüze çıkarabiliriz bölgemizde organize sanayi sitesi yapılmış olsaydı daha çok tekstilci ilçede iş yapardı” Siverek ilçesinin en büyük sorununu işsizlik sorunu olduğunu dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Siverek Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip, ilçedeki işsizlik Türkiye ortalamasının çok üstünde, sanayimiz yok denecek kadar az. Belediye yönetimi olarak bunun bilincindeyiz, onun içindir ki önceliğimiz organize sanayi sitesinin biran önce faaliyete geçmesidir. Bu konuda Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar büyük bir gayret içinde, Milletvekilimizin gayretleri meyvesini vermeye başladı. Belediye olarak organize sanayisinin ot bedelini ödedik. Tapuda tescil aşamasında olduğu, Milletvekilimizin çabalarıyla çalışmalar son aşamaya gelmiştir. Biz Siverek belediyesi olarak ilçemizde yeni istihdam alanlarının kurulmasına büyük önem veriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Resul Yılmaz sürekli iş adamlarıyla görüşerek onları Siverek’te yatırım yapmaya davet ediyor. İlçemizde yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği vermeye hazırız, işsizliği en aza indirecek tek güç organize sanayi sitesi ve Kırsal kalkınma projeleridir, bu iki projeye belediye olarak önem veriyoruz”