• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SICAK ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ

SICAK ASFALT ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, doğalgaz döşemesi, su şebekesi yenileme ve elektrik tellerinin yer altına alındığı Ayvanat ve Haliliye mahallelerinde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bir süredir ana caddelerde kazı çalışmalarının sürdüğü mahallelerde, yapılan çalışmaların mahalle sakinlerine anket ile sorulduğu belirtildi.

Uçar Caddesinde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan; "Şu anda ilçemizin en büyük mahallelerimizden olan Abdalağa ve Haliliye'nin birleştiği noktadayız. Burada geçen sene de bir asfaltlama çalışması yapmıştık, yalnız vatandaşlarımızın talebi ve diğer kurumlarımızın da görüşleri doğrultusunda bu alanlarda, bu iki mahallemizde özellikle elektriklerin yer altına alınması, Fırat Nehrinden gelecek içme suyunun yenilenmesi ve doğalgaz çalışmalarının yapılması ile alakalı protokoller yapıldı. Biz de belediye olarak kendilerine izin verdik, şu anda alt yapı çalışmalarının bittiği yerlerde üst yapı çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.” dedi.

Bayram öncesi esnafın az olduğu alanlarda çalışmalara başlandığına dikkat çeken Özdoğan, "Bayram öncesi inşallah alt yapısı biten yerlerin üst yapı çalışmalarını bitireceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız. Daha önce başkanımızın söz verdiği gibi Siverek'te girmediğimiz sokak ve cadde, 7 metre üstünde ve finisher girmeyeceği yerler kalmayacak, bu sene çalışmalarımızı tamamlayacağız. Üst yapı olarak herhangi bir sorunumuz kalmayacak." dedi.

Mahallede çalışmaya yönelik anket yapıldığına vurgu yapan Selahattin Özdoğan, "Bir anket çalışması yaptık. Bununla ilgili anket çalışması %90 üzerinde evet çıkmıştı, zaten bu anketin doğrultusunda bu çalışmaları başlattık yoksa geçen sene yaptığımız yolları tekrar kazmanın bir manası yoktu. Vatandaşlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda bu kanıya vardık. %90 üzerinde bir evet çıktı işte bahsettiğimiz gibi doğalgaz elektrik ve içme suyu yer altına alındı. Şuanda gördüğünüz üzere hiçbir kablo açıkta yok, kışın bu mahallelerimizde elektrik sorunu vardı, bundan sonra inşallah o da olmayacak. Fırat'tan bir projemiz var içme suyunun gelişi ile ilgili şu anda Siverek genelinde devam ediyor, bu mahallelerde tamamlandı ve ondan dolayı biz üst yapı çalışmalarına başladık." diye konuştu.

Mahalle sakinleri çalışmalardan ötürü Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, "Doğalgaz ve elektrik sorunumuz bitecek. Sayın Başkanımızın duyarlılığına minnettarız." dediler.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü