Bu sayfayı yazdır
RECEP TAYYİP ERDOĞAN SOSYAL TESİSLERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN SOSYAL TESİSLERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bölgenin turizm ve ekonomisine katkı sağlayan Nissibi Köprüsü'nün yanı başında yapımına başladığımız Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan mesire alanı ve sosyal tesislerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Siverek-Kâhta karayolunda ulaşımı sağlayan karayolunun barajla birlikte sular altında kalması üzerine karşıya geçmek için yıllarca sıkıntı yaşayan vatandaşlar, Nissibi Köprüsü'nün açılmasıyla rahatladı.

Açılışı 2015 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ve Türkiye’nin en büyük 3. asma köprüsü olan Nissibi'nin yanı başında 50 bin m²'lik alan üzerinde yapımı süren sosyal tesiste piknik alanları, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, oturma ve dinlenme alanları, seyir terasları ve yeşil alanların yer alacağı belirtildi.

Projede ayrıca ziyaretçilerin araçlarını park etmesi için iki ayrı otopark ile kapalı ve açık kafeteryaların yanı sıra mescitlerin bulunduğu bildirildi.

Çalışmaların kısa süre içerisinde bitirilerek halkın hizmetine sunulacağını belirten Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, "Nissibi köprüsünün yanı başında yapımı devam eden sosyal tesisleri Fen İşleri müdürümüzle birlikte inceleme fırsatı bulduk. Sosyal tesisimiz son aşamasına gelmiş durumda, halkımız buraya geldiği zaman her türlü ihtiyacını giderecek, piknik yapabilecekler ve tesisimizde her türlü imkân bulunmaktadır." dedi.

Dev sosyal tesisin konumu itibariyle de önemli bir noktada olduğunu belirten Öncül, "Buranın ayrı bir özelliği ise Nissibi köprüsünün burada olması. Hem Kâhta hem Adıyaman hem Siverek ve Urfa'nın ulaşımını sağlayan önemli bir mekân. Bizde bu mesire alanımızın ismini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini koymakla buraya güzel bir renk kattık. Halkımızı özellikle hafta sonları buraya bekliyoruz, güzel bir gün geçireceklerine inanıyoruz, vakitlerini iyi geçireceklerine inanıyoruz." dedi.

Fırat Nehri'nde tur amacıyla bir gemi alındığını dile getiren Öncül, "Burada gemimiz var,  halkımız geldiği zaman ücretsiz bir şekilde gemimizden yararlanacak, ayrıca Takoran’da birde teknemiz var, halkımız buraya geldiği zaman istediği zaman ücretsiz olarak tekne ile gezi yapabilecek. İnşallah güzel bir gün geçirmeye çalışacak, halkımızın memnun ettiğimiz zaman bunun karşılığını alacağız ve yapılan çalışmanın Siverek halkına yöremizdeki insanlara hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Sosyal tesis ve mesire alanında sürdürülen çalışmaların Temmuz sonuna kadar bitirilerek bölgeye kazandırılacağı belirtildi.