SİVEREK BELEDİYESİ YAŞLI ÇİFTE EV TAHSİS ETTİ

Ev kirasını ödeyemeyen yaşlı çifte, Siverek belediyesi ev tahsis etti.

Hasan Çelebi mahallesinde ikamet eden ve 90 yaşındaki Abdurrahman ve Ayşe Dede çifti kira parasını ödeyemedi, bir süre mahallede hayırseverlerin yanında yaşayan yaşlı çift, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a ulaştı. Yaşlı çiftçin durumunu inceleten Başkan Yılmaz, kendilerine ev tahsis edilmesi talimatını verdi.

Belediyeye ait, tarihi tek katlı avlulu bir ev, restore edilip yaşlı çifte tahsis edildi. Evde yapılan restorasyon ve onarım çalışmaların ardından anahtarı alan yaşlı çift mutluluklarını gizleyemedi.

Yaşlı çifte evi teslim eden Başkan yardımcısı Hacı Ahmet Öncül; “Sosyal belediyeciliğin gereği olarak evsiz vatandaşlarımızın yardımına koşuyoruz, içinde bulunduğumuz tarihi evi, aslına uygun restore ederek 90 yaşındaki yaşlı çiftimize tahsis ettik. Belediye başkanımızın talimatları doğrultusunda evi tarihi yapısına uygun restore ederek kiralarını ödeyemeyen yaşlı çiftçimize tahsis ettik. Ömürlerinin geri kalanını huzur içinde yaşasınlar istedik.” dedi.

Evi gezen Abdurrahman ve Ayşe Dede çiftçi kendilerine bu mutluluğu yaşatan belediye başkanına teşekkür ettiler.