• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK, BAŞKAN YILMAZ İLE MODERNLEŞİYOR

SİVEREK, BAŞKAN YILMAZ İLE MODERNLEŞİYOR

2014 yılında AK Parti’den Siverek Belediye Başkanı seçilen Resul Yılmaz bugüne kadar ihmal edilen projeleri gerçekleştirerek, Siverek’in hak ettiği yere gelmesi için gayret gösteriyor.

Türkiye Gazeteciler Federasyonunun Adıyaman’nın Gerger ilçesinde 57. Başkanlar Toplantısı sonrası Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine gelerek tarihi ve turistik yerlerde gezi ve incelemelerde bulundular.

Geziye, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve 81 ilden gelen cemiyet başkanı ve gazeteciler ile Şanlıurfa Yerel Gazete Sahipleri Platformu üyesi gazeteciler katıldı.

Gazeteciler; Gerger-siverek arasında Atatürk Barajı göl alanı üzerinde Siverek Belediyesine ait feribotla Takoron Vadisini görme imkânı buldular.

Başkan Yılmaz, ilçeye 3 katlı feribot kazandırdı. Geziye katılan Gazetecilere Başkan Resul Yılmaz, Takoran Vadisi ile bilgiler verdi. Siverek ve bölge için önem taşıyan Takoran Vadisini tanıtan Başkan Yılmaz, bu bölgede seyir tepesi, dinlenme tesislerinin yapımının devam ettiğini, bu projenin en önemli ayağı Nissibi köprü çevresinde yapılan 50 bin metre karelik mesire alanı ve sosyal tesisler olduğunu, amacımız vatandaşlarımız mesire alanında gelip piknik yapsın, oradan tekneler aracılığı ile Takoran vadisinde bulunan doğal güzellikleri, koyları, batık kiliseyi bir günlük bir sürede gezsinler. Bozova ilçesinde Feribotun atıl halde iken ulaştırma Bakanlığından alınıp bakım ve onarımının yapılıp halkın hizmetine sunulduğunu ve toplu olarak 300-400 kişinin birlikte Takoran vadisini gezme imkanlarının olduğunu belirtti.

Siverek ilçesinde gazeteciler,  Siverek Belediyesinin halkın hizmetine sunduğu Siverek Olimpik Yüzme Havuzu, Şehit Suat Aloğlu Mesire alanı, 160 dönüm üzerine kurulan ve birinci etabı tamamlanan “Millet Bahçesi”ni gezdiler.

Parklarda piknik yapan Siverekli kadınlar Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’ı görünce başkana sorunlarını anlattılar. Vatandaşların Resul yılmaz ile samimi havası dikkat çekti. Halkın içinde ve halkın yanında olan Başkan Yılmaz’ın, kadınlara ve gençlere yönelik yaptığı projeler takdir topluyor.

Şanlıurfa il genelinde KÖYDES Projesi ile 2006 yılından beri asfalt kaplama yollar yapılıyor ancak yol yapımından 1 yıl sonra yağmur ve çeşitli nedenlerle yollar kullanılamaz hale geliyor. Tekrar köylüler müracaat ederek yollarının yapımını istiyorlardı.

Başkan Resul Yılmaz Avrupa’da gezilerinde yolların beton olarak yapıldığını ve çok uzun süre kullanıldığını tespit edince Şanlıurfa Büyükşehir belediye işbirliği ile hasırlı beton uygulamasını ilk olarak Siverek’te başlattı. Önce grup yolları daha sonra köylerin ana yolları beton ile yapıldı. Yaklaşık 600 kilometre hasırlı asfalt yol yapımı sonrası en az 30-40 yıl ve daha fazla kullanım ömrü olması bekleniyor.

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, tarafından toplumun ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilçede öz kaynakları ile 60 adet Çok amaçlı hizmet evleri yapıldı.

Siverek ilçesinde Kadınlara yönelik Başkan Resul Yılmaz’ın çalışmaları büyük takdir topluyor. Bu çerçevede açılan Kadın Kültür Merkezlerinde Kuran kursu, dikiş-nakış, okuma-yazma, kuaför, el sanatları gibi çeşitli kurslara kadınlar ilgi gösterirken kurulan kreşlerde ise çocuklarını bırakabiliyorlar.

Siverek ilçesinde eski köy statüsünde bulunan Şanlıurfa’nın Büyükşehir olması ile Mahalle olan yerleşim birimlerine Siverek belediye Başkanlığınca yüz binlerce metrekare  parke taşı döşeyerek kışın çamurdan yazın tozdan kurtardı.

Belediye Başkanımız Resul Yılmaz tarafından ilk defa bilgi evleri projesi başlatıldı. Bilgi Evlerinde çeşitli kurslar veriliyor.

Siverek Kültür ve sosyal işleri Müdürlüğünce Çamaşır Yıkama Evi hizmet vermeye başladı. Çamaşırhanede maddi durumu yetersiz vatandaşların ve Suriye’deki iç savaştan kaçarak ilçeye gelmek zorunda kalan Suriyelilere günün mesai saatlerinin içerisinde Suriyelilerin çamaşırları yıkayarak, kurutularak ve ütülenerek kendilerine teslim ediliyor.

Bu yönde sosyal belediyecilik adına yakışan her türlü adım atılıyor.

Başkan Resul Yılmaz, göreve geldiğinden bugüne kadar 30’un üzerinde yeni park yaparak halkın hizmetine sundu. Parklar yapılırken mahalle ayırımı yapılmadı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü