Bu sayfayı yazdır
KADINLARA ÖZEL 3. TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

KADINLARA ÖZEL 3. TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

Hayatın her alanına dokunan hizmetlerini sürdüren Siverek Belediyesi, Camikebir ve çevre mahallelerde yaşayan vatandaşların önemli bir ihtiyacını daha karşıladı.

İlçede önemli gelenek ve göreneklerden sayılan taziyelerin daha nezih ortamlarda kabul edilmesi amacıyla çalışmalarını yürüten Siverek Belediyesi, kırsal ve kent merkezinde yapımını tamamladığı çok amaçlı hizmet evlerinin yanı sıra kadınlara özel taziye evleri de yapıyor.

Vatandaşlardan gelen kadınlar için taziye evi taleplerini yerinde bulan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'ın talimatı üzerine çalışma yapan Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede 3. kadın taziye evini Camikebir Mahallesi'nde tamamlayarak hizmete sundu.

Siverek Belediyesi'nin bir çok alanda çalışma yürüttüğünü dile getiren Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, taziye geleneğinin önemli olduğunu belirtti.

Taziye sahiplerinin acılı günlerinde misafir ağırlamak ile uğraşmamaları gerektiğine dikkat çeken Öncül, "Halkımız, gelenek ve göreneklerine bağlıdır, eskiden süre gelen taziye geleneği hala da sürdürülüyor. Bölgede çok az sayıda yerde bu gelenek devam ederken Siverek'te bu gelenek devam ettiriliyor. Kırsal ve merkez mahallelerde erkekler için çok sayıda taziye evi ve çok amaçlı hizmet salonu yapılırken kadınlar için ise özel olarak hazırladığımız üçüncü taziye evini hizmete sunduk." dedi.

Vatandaşlardan gelen kadın taziye evi talebini dikkate alarak çalışma yaptıklarını belirten Başkan Yardımcısı Öncül, "Taziye sahiplerinin gelen misafirleri daha nezih bir ortamda karşılayabilmeleri için kent merkezinde de kadın taziye evleri yapımına başladık. Bugün de Camikebir Mahallesi'nde 3. kadın taziye evini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Çünkü üzüntülü günlerinde ev ortamında misafir karşılamak çok zor oluyor. Yapılan hizmetlerin ilçemize, halkımıza ve mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." dedi.

Mahalle sakinleri, kadın taziye evi taleplerini karşılayan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ettiler.