Bu sayfayı yazdır
BAŞKAN YILMAZ'DAN EMNİYET MÜDÜRÜ GÜL'E VEDA PROGRAMI

BAŞKAN YILMAZ'DAN EMNİYET MÜDÜRÜ GÜL'E VEDA PROGRAMI

Başkan Resul Yılmaz, son kararname ile tayini çıkan Emniyet Müdürü Yener Gül için veda programı düzenledi.

Olimpik Yüzme Havuzunda düzenlenen yemeğe Siverek Kaymakam Vekili ve Hilvan Kaymakamı Halid Yıldız, Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kemal Karataş, 107. Topçu Alayı Komutanı Albay Şenol Çetin, Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, Siverek'e yeni atanan Emniyet Müdürü Teoman Yıldırım ile Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Halid Yıldız, Siverek ilçesinin nüfusu nedeniyle zor bir kent olduğunu belirterek, "Nüfus yoğunluğunu nedeniyle gelen bir çok zorluk var. Yener müdürümüz devleti temsil anlamında ilçede devlete olan güveni yükseltmiştir. Vekalet ettiğimiz dönemde kendisiyle çalışma imkanımız oldu ve üstün hizmetlerini müşahede ettik. Kendisine bu hizmetlerden dolayı, üstün çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Yener Gül ile 22 aylık bir zaman diliminde çalışma fırsatı bulduğunu dile getiren Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, "Uyum içerisinde, hiçbir sıkıntı yaşamadan, birer kardeş gibi işlerimizi yürüttük. Tabii kendisini beyefendi kişiliğiyle hep hatırlayacağım. Emniyet ile ilgili olmayan konularda bile ilçemizin bazı sorunlarıyla ilgili zaman zaman kendisinden çok değerli bilgiler aldık, değerlendirme ve istişare yapma fırsatı bulduk. Bu anlamda da kendisinden çok şey öğrendiğimi ifade etmek istiyorum. Bana göre özellikle kamu düzenini tesis etme açısından çok önemli bir görev ifa etti ve Siverek sosyal yapı açısından kolay bir ilçe değil, kolay bir kent değil ancak bu devlet terbiyesini en üst seviyede kullanıyor olmaları, istişareye çok önem vermeleri ve kurumlar arasındaki ahengi sağlamak açısından kendisinden kaynaklı bazı özel durumlar nedeniyle hiçbir sıkıntı yaşamaksızın Siverek'teki görevlerini eksiksiz bir şekilde ifa etmek suretiyle görevlerini tamamlamış bulunuyorlar. Ben Siverek halkı adına yapmış olduğu hizmetler vesilesiyle kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

İlçede yaklaşık 2 yıl görev yaptığını söyleyen Emniyet Müdürü Yener Gül, şunları söyledi: "22 ay gibi hayatımın ve ömrümün güzel bir döneminde Siverek'te sizlerle birlikte oldum. Bu süre zarfında elbette ki bazı zorluklar ve de birçok mutluluklarla birlikte bu süreci geçirdik. İnsanlar gelirken bazen önyargılarla, bazen yanlış bilgilerle, bazen de doğru bilgilerle gelebiliyor ama yaşamadıktan sonra buradaki gerçekliği algılayamıyorsunuz. Geldiğimiz dönem zor bir dönemdi, mücadelelerin en üst seviyede olduğu bir dönemdi. Teşkilat mensuplarımızla, silah arkadaşlarımla hem kendi teşkilatımızı belirli bir seviyeye getirmek ve güven telakki edebilmek, hem de diğer kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarıyla iyi bir iletişim kurmak gerekiyordu. Bu safhada mesleğimizin bize verdiği tecrübelerle ve silah arkadaşlarımla olan iletişim ve bilgi paylaşımı ile elimizden geldiğince bunu tesis etmeye çalıştık."

Yaklaşık iki saat süren programın sonunda Kaymakam Yıldız, Başkan Yılmaz, Jandarma Komutanı Yazıcı tayini çıkan Emniyet Müdürü Gül'e çeşitli hediyeler ve plaket verdi.