• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KADIN DESTEK MERKEZİMİZDE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

KADIN DESTEK MERKEZİMİZDE AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Ayvanat Kadın Destek Merkezi, Muharrem ayı dolayısıyla Aşure etkinliği düzenledi.

Düzenlenen Aşure etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, Halk Eğitimi Müdürü Mahmut Kışlar, Belediye Meclis Üyesi Nezahat Yeğin ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Aşure etkinliğinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı Muharrem ayının önemine değinerek şunları söyledi; “Muharrem ayı bizim dinimizde de önemli bir ay Kuran’ı Kerim’de özellikle ayetlerle tanımlanmış bir aydır, Allah’ü teala dört tane haram aydan bahseder haram ay bu aylarda savaşmanın canlı öldürmenin kavga etmenin yasaklandığı ay demektir, muharrem ayı da yasak aylardan haram aylardan biridir. Bu ayda bizimde acısını halen yüreğimizde taşıdığımız özellikle Hz. Hüseyin’in şahadetinin olduğu bir kerbela olayıdır. O muharrem gününde Hz. Hüseyin ve ailesinden 72 kişinin şahadetiyle sonuçlanan ve halen acı hatıralarını içimizde taşıdığımız mübarek bir ay, Hz. Hüseyin’in şahadeti vesilesiyle bu mübarek ayda tüm şehitlerimizin ruhlarına Allah rahmet eylesin, Allah onları cennetinde ecirlerini kat ve kat mekânlarını büyük bir mükafatla mükafatlandırsın. Bu vesileyle Aşure programını düzenleyen birimimize ve çalışanlarına katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından kadınlar tarafından bahçede hazırlanan Aşure katılımcılara dağıtıldı.

Program kursiyerlerin ilahi dinletisiyle birlikte yaklaşık 2 saat sürdü.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü