• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

AHİLİK HAFTASINI KUTLADIK

AHİLİK HAFTASINI KUTLADIK

Siverek Belediyesi ile Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği'nce düzenlenen Ahilik Haftası etkinliği kapsamında esnaflara karanfil ve aşure ikram edildi.

Kemaliye Çarşısında düzenlenen etkinlik, Mehmet Yavuzaslan'ın ahilik duasıyla başladı. Düzenlenen törende esnafla bir araya gelen Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, esnaflarla tokalaşarak ahilik haftasını tebrik etti.

Ahilik haftası kutlamalarına katılan Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür eden dernek başkanı Hamza Saklım, "Ahilikte 6 temel prensip vardır, bunlardan 3 tanesi esnafın kendisini ilgilendirirken 3 tanesi ise esnafın müşterisini ilgilendiren kurallardır. Esnafı ilgilendiren 3 kural, eline, beline ve diline sahip ol prensipleri iç prensipler olarak adlandırılmıştır. Tartıda hata yapma, tutamayacağın sözü verme ve işinde dürüst ol bunlarda esnaf ve müşteri arasında olan ahilik kurallarıdır." dedi.

Ahiliğin dürüstlük ve ahlak olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Pirimiz Hacı Bektaşı Veli der ki, 'Eline, beline ve diline sahip çık'. Tabi güncel olması hasebiyle meslek ahlakıyla ilgili, dürüstlük ve ticari hayat ile ilgili tartışmanın en fazla olduğu günleri yaşıyoruz. Bu vesileyle de ahilik haftasını ve ahilik kurallarını esnaflar olarak hatırlar isek çok isabetli olur. Esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diler, ahilik haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederim." dedi.

Törende dernek yönetimi tarafından Başkan Resul Yılmaz'a, Ahilik nasihatlerinin yazılı olduğu bir tablo hediye edildi.

Başkan Yılmaz, Törene icabet eden Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği üyelerine teşekkür etti. Törenin ardından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından çarşı esnafına karanfil ve aşure ikram edildi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü