• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

TAKORAN’DA YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KURULDU

TAKORAN’DA YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI KURULDU

Takoran festivali coşkuyla devam ederken etkinlikler kapsamında yöresel ürünler pazarı kuruldu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle kurulan yöresel ürünler pazarında, elbiselerin yanı sıra geçmişte kullanılan et ve bulgur dövme tokmağı, bakır kazanlar, tahta kaşıklar, el işlemeleri ile yöreye özgü çok sayıda eşya yer aldı.

Stantları ziyaret eden Belediye Başkanımız Resul Yılmaz, yöresel ürünler, bir kentin hafızası olduğunu dile getirdi. Pazarda yer alan ürünlerin eski tarihlerde her evde kullanıldığına işaret eden Başkan Yılmaz, "Yöresel ürünler pazarının kurulması tarihimizi unutmamamız açısından önemli bir yere sahiptir. Burada yer alan ürünlerin tamamı tarihi bir hafızadır ve korunması gerekmektedir." dedi.

Siverek Esnaf ve Zanaatkârlar Derneği'nin açtığı standı da ziyaret eden Başkan Yılmaz, "Esnaflarımız büyük bir duyarlılık göstermiştir. Satışa sunulan ürünlerin tüm gelirini 'Bir Damla Kan Talasemi Derneği'ne bağışlamayı uygun görmüşler. Bu hassasiyetlerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Dernek Başkanı Hamza Saklım ise pazarda kendilerine stant yeri tahsis eden Belediye Başkanımız Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, şunları söyledi: "Öncelikle muhteşem bir organizasyona imza atan başkanımıza minnettarız. Ürün pazarında stant talebimizi geri çevirmedi, bizde dernek olarak pazarda satışa sunduğumuz ürünlerin tüm gelirini farkındalık oluşturmak adına Talasemi Derneği'ne bağışladık."

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü