• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLEDİK

MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI DÜZENLEDİK

Belediyemiz tarafından kutlu doğum haftası münasebetiyle Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz tarafından Siverek Kültür Merkezinde organize edilen program öncesinde misafirlere lokum ikram edilirken program ile ilgili bilgilendirici el kitapçıkları verildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk ‘Çağımıza Hz. Muhammed (SAV) Örnekliğini Taşımak’ adlı konferans verdi.

Konferansta Kur’an-ı Kerim’in insanlık için son çağrı olduğuna değinen Öztürk, “Kur’an-ı Kerim bu insanlık için gönderilen son çağrıdır. Hazreti Muhammed (SAV) bu insanlığı selamete götürmek için gönderilen son kaptandır. Son çağrı olan Kur’an ve son kaptan olan Muhammed (SAV) efendimizin gemisine binmezsek iflah olamayız, kurtuluş bu gemidedir. Hazreti Nuh oğluna ne demişti, ‘gel oğlum tufan olacak gemiye bin’ dediklerinde, ‘hayır baba, ben kendi çareme bakarım’ dedi, ‘şu dağın tepesine çıkar, kurtulurum’ dedi ama bir dalga geldi, onu götürdü. Bizim de onun bunun fikirlerinin peşinden koşmamız gerekmez, bir rehberimiz var, Hz. Muhammed’in (SAV) izinden gideceğiz. O’nun izinden gitmediğimiz zaman pusulalar bozuk, dümenler kırık olur, gemimiz bir taşa çarpar ve hep beraber felakete gideriz. Aman ha aman Hazreti Muhammed’den (SAV) gözümüzü gönlümüzü ayırmayalım.” dedi.

Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını anlatan Doç. Dr. Öztürk, Asr-ı Saadet döneminden örnekler verdi.

Yaklaşık yarım saat süren konferansın ardından Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Öztürk’e katılımından ötürü plaket verdi. Doç. Dr. Öztürk ise Hatipoğlu’na Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı şiir kitabını hediye etti.

Konuşmaların ardından Grup Tillo sahne aldı. Grup Tillo’nun ilahilerine eşlik eden misafirler keyifli dakikalar yaşadı.

Yaklaşık 2 saat süren programın sonunda katılımcılara karanfil ve gül suyu verildi.

Programa Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Öztürk, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Karadağlı, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü