• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

KALE ÇEVRESİNDEKİ EVLER KAMULAŞTIRILACAK

KALE ÇEVRESİNDEKİ EVLER KAMULAŞTIRILACAK

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında düzenlenen toplantıya katılan Belediye Başkan Vekilimiz Hamdi Hatipoğlu, toplantıda söz alarak şu ifadeleri kullandı: “Siverek Kalesi'nin çevresinde bulunan yapılar vatandaşlarımızı mağdur edip, tehlike oluşturmaktadır. Kalenin etrafında bulunan 132 yapının acil bir şekilde kamulaştırılması gerekmektedir. Bu konuyu çözüme kavuşturmak için Bakanlığımızın maddi ve teknik destek vermesi gerekmektedir.”

Başkan Vekili Hatipoğlu’nun bu talebine cevap veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, “Siverek Kalesinin etrafında bulunan evlerin can ve mal güvenliği tehlike altındadır. Bu tehlikeyi bitirmek adına belediyemize rezerv alan tahsisi yaparak hem maddi hem de teknik destek vererek kentsel dönüşümü hızlandırıp, kale etrafında bulunan riskli yapıların çözüme kavuşmasını sağlamış olacağız” dedi.  

-Millet Bahçesine Kıraathane Sözü Verildi

Toplantıda Millet Bahçelerinden bahsedildiği sırada Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Bakan Murat Kurum’a Siverek’te 160 bin m² alan üzerine Millet Bahçesi yaptıklarını ayrıca bu alanın içerisinde bir kıraathane yapmak istediklerini, destek istediklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Millet Bahçesine yapılacak kıraathane için 2 milyon TL destek vereceklerini, toplantıda genel müdürlüğüne talimat vererek, talebin yerine getirilmesi ve işlemlerin hızlandırılması yönünde talimat verdi.

-300 Çöp Konteynır Talebi

Ayrıca Hatipoğlu toplantı sırasında Bakan Kurum’a destekleri için teşekkür ederek son bir talepte daha bulunacağını ifade ederek, 300 çöp konteynır talebinde bulundu. Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum toplantıda bulunan genel müdürlere talebin yerine getirilmesi için talimat vererek çöp konteynır ihtiyacının giderileceğini dile getirdi.

-TOKİ İşbirliği İle Vatandaşlar Ev Sahibi olacak

Kentsel dönüşüm kararlarının alındığı toplantıda Sayın Kurum, kentsel dönüşümün uygulanması ile birlikte belediye TOKİ işbirliği ile vatandaşlarımızın ev sahibi olabileceği müjdesini verdi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü