SİVEREK BELEDİYESİ NEVROZ ETKİNLİKLERİ

Siverek Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından bir Haftadan beridir devam eden Nevroz etkinlikleri haftası yakılan Nevroz ateşi ve Dilek feneri uçurulmasıyla sona erdi. Siverek Belediyesi Yaşam Evi önünde düzenlenen etkinlik Newroz ateşi yakılarak katılımcılara Belediye yetkililer hep birlikte davul zurna eşliğinde yakılan ateşin çevresinde halay çekilerek kutlandılar. Nevroz kutlamalarının son gün etkinliklerine Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı, bilgi evlerinde eğitim Gören kursiyerler ve veliler katıldı. Katılımcılar nevroz ateşi üzerinden atlayarak Nevroz’u kutladı.  Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Postacı etkinliklerin coşku içinde sona erdiğini belirterek şunları kaydetti” Nevroz Ortadoğu mazlum halkların kutladığı barış ve baharın müjdecisi olan bir bayramdır. Siverek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz hafta boyunca halk konseri,  bilgi evinde eğitim gören kursiyerlerin ebru ve yağlı boya sergisi, nevroz barış koşusu, halk oyunları ve tiyatro gösterisi,  bu gece de ateş yakma halay çekme ve dilek fenerlerinin uçurulmasıyla son buldu. Tüm etkinliklerde gençlerimizin katılımı vardı özellikle barış koşusuna ilgi büyüktü önümüzde ki yıl daha coşkulu ve renkli bir nevroz haftası için şimdiden çalışmalara başladık, tüm halkların nevroz bayramları kutlu olsun” Dilek feneri uçuranların ortak dilekleri barış sevgi ve kardeşlik oldu.