• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK BELEDİYESİ ÖNEMLİ ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

SİVEREK BELEDİYESİ ÖNEMLİ ÇALIŞTAYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Siverek Belediyesi, kentin mimari yapısının korunmasına yönelik gerçekleştirilen 'Mimari Mirasın Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı.

Siverek Belediyesi, Kaymakamlık ve Dicle Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle 'Siverek’in Mimari Mirasının Korunması ve Değerlendirilmesi Çalıştayı', Siverek Kültür Merkezinde düzenlendi.

İlçenin nüfus ve coğrafi alan olarak büyüklüğüne dikkat çeken Belediye Başkan Vekilimiz Mahmut Güzen, "Bu bizim için büyük bir avantajı da beraberinde getiriyor. Kentimiz tarım ve hayvancılık şehri olduğu gibi bir kültür şehri de olabilir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılını Göbeklitepe yılı olarak ilan etmesi ve Şanlıurfa'ya gelen turistleri ancak kendimize özgü olan mimari yapıyı koruyarak çekebiliriz." dedi.

Konuşmasında çalıştayın önemine değinen Güzen, “Mevcut mimari yapının devamı ve korunması bizim için önem arz ediyor. Tarihi yapılar kentimizin hafızasıdır. Bu anlamda yapılan çalıştayda emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştay yürütücüsü Doç. Dr. Neslihan Dalkılıç açılış konuşmalarının ardından mimari miras ve bu mirasın nasıl korunabileceği konusunda çeşitli sunumlar yapıldı.

Çalıştayın sonuç bildirgesinin ise daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü