• 0(414) 552 12 00
  • 0552 552 82 82
  • Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Haberler

SİVEREK’TE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI

SİVEREK’TE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YOĞUNLAŞTIRILDI

 Belediyemiz halk sağlığını korumak ve bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek amacıyla kent merkezi ve kırsal alanlarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, halkın haşere derdi yaşamadan daha sağlıklı ve huzurlu bir mevsim geçirebilmeleri amacıyla yürüttüğü haşere ile mücadele çalışmalarını hızlı ve etkin bir şekilde sürdürüyor.

Müdürlük ekiplerince ilçe merkezinde bulunan tüm mahalle, cadde ve sokaklarda haşerelerden korunmak için başlatılan ilaçlama çalışması, sabahın ilk ışıklarına kadar sürüyor. Ekipler, gece saatlerinin yanı sıra gündüz saatlerinde de talepte bulunan vatandaşların evlerinde de ilaçlama yapıyor.

Şehir merkezindeki çalışmaların yanı sıra iki ekip ise belirlenen program kapsamında kırsal mahallelere yönelik ilaçlama çalışması yürütüyor.

Mevsimin ilk döneminin mart ayında larva döneminde yapılması gerektiğine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Hasan İzol, seçim döneminde yaşanan aksaklıklar nedeniyle ilaçlama yapılamadığını söyledi.

Yerel seçimler nedeniyle ilaçlama çalışmasının etkili bir şekilde yapılmadığını dile getiren Başkan Yardımcısı İzol, şu ifadeleri kullandı: “Normalde sivrisineklerin larva dönemi dediğimiz yumurtlama dönemi mart ayına denk geliyor, mart ayında ciddi bir müdahalenin olması gerekiyordu fakat seçim nedeniyle bürokrasi karmaşası dönemine denk geldiği için o dönemde yapılması gereken ilaçlama çalışması yapılmadı. Biz ona rağmen sırt pompası taşıyan ekiplerimizin özverili çalışmasıyla gereken mücadeleyi verdiğimize inanıyorum. Yine bütün bu aksaklıklara rağmen belediyemiz bünyesindeki 5 ULV aracıyla mücadele veriyoruz. Bunun yanı sıra holder dediğimiz bir aracımız ise yeşil alan, park ve bahçelerde ilaçlama çalışması sürdürüyor. Bütün bunların yanı sıra vatandaşlarımızın talebi üzerine evlere giden ekibimiz var. Günlük 60-70 ev ilaçlanıyor ki bütün bu aksaklıklara ve eksikliklere rağmen çok ciddi bir çalışma yürüttüğümüze inanıyorum.”

Mevsimin bol yağışlı geçtiğini ifade eden İzol, “Aşırı yağışlar nedeniyle park ve bahçelerimizde çim ekme sorunu yaşadık, bunun yanı sıra haşereler ile büyük sorunlar yaşadık. Seçim dönemine denk gelmesi nedeniyle sıkıntılar yaşadık lakin şimdilik sıkıntılarımızı kısmen atlatmış durumdayız. Belediye olarak vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz, gerekenin fazlasını yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Belediyenin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyleyen İzol, “Kırsal mahallelere yönelik ilaçlama çalışmasında belediyemizin imkanlarını seferber ettik. Çünkü ilaçlama ihalesi süreci henüz tamamlanmadı. İki ULV aracımızın yanında 4 ekibi ise kırsal mahallelerimizi ilaçlamakla görevlendirdik. Kesinlikle kırsaldaki vatandaşlarımızı da düşünüyoruz ve hiçbir şekilde mağdur etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Yardımcısı Hasan İzol, her gece saat 20.00’de başlayan ilaçlama çalışmasının sabahın ilk ışıklarına kadar sürdüğünü söyledi.

Bize Ulaşın

Çağrı Merkezi

(0414) 552 12 00

(0414) 552 11 26

(0552) 552 82 82

© 2024 - Siverek Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü