SİVEREK’TE İNŞAAT SEKTÖRÜ YENİDEN CANLANACAK

Belediyemiz meclisi iki belediyenin ardından bu önemli kararı alan 3. belediye oldu

Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’ın talimatıyla başlatılan çalışmaların ardından "durma noktasına gelen inşaat sektörünün yeniden canlanması" için mecliste önemli bir karara imza atıldı.

Danıştay'ın 'Yeni İmar Yönetmeliği'nin 5. maddesinin 8. fıkrası ve 22. maddesi hakkında yürütmeyi durdurma kararının ardından durma noktasına gelen aynı zamanda ilçe ekonominin mihenk taşlarından sayılan inşaat sektörünün yeniden hareketlenmesi için konu Siverek Belediye Meclisine taşındı.

Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın talimatıyla yapılan çalışmaların ardından 26 Haziran'da Meclis Başkanlığı'na verilen önergeyi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündeme alan meclis üyeleri, inşaat sektörünün önünde engel olan madde için onay kararı aldı.

Siverek Belediye Meclisi, inşaat sektörünün hareketlenmesi amacıyla Konya ve Kayseri Büyükşehir Belediyelerinin ardından aynı kararı alan 3. belediye oldu.

Alınan emsal kararla inşaat sektörünün yeniden hareketleneceği ve iş imkanlarının artıp işsizliğin düşeceği öngörülüyor.

İnşaat sektörüne bağlı esnafta yaşanan durgunluğun da sona ereceği görüşü ön plana çıkarken ekonominin de canlanması bekleniyor.