Bu sayfayı yazdır
RİNG YOLU PROJESİ START ALDI

RİNG YOLU PROJESİ START ALDI

Şehir içi trafik’i rahatlatacak ring yolu projesi için çalışmalar başladı.

Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle kent içi trafiği rahatlatacak olan ring yolu adı verilen proje için çalışmalar başladı.

Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’ın seçim vaatlerinden biri olan kent içi trafiği rahatlatacak ring yolu projesinin hayata geçirilmesi için saha çalışmalarına başlandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Musa Demirkol, Belediye Başkan Yardımcılarımız Cumali Karavar ve Osman Bilden ile fen işleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından çevre yolunun geçeceği güzergâhlarda incelemelerde bulunuldu.

Alt yapısı Belediyemiz tarafından tamamlanan çevre yolu, kısa süre içerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğünce yürütülecek.

Kent içi ring yolu projesi ile kent merkezinin çevresinde ve mahallelerin içinden geçen yeni bir güzergâh ile kent içi trafik akışı problemi ve otopark sorunları ortadan kalkacak.

Tarihi kent merkezi ile mahalleler arasında hızlı ulaşımı sağlayacak, mahallelere ve kent merkezine erişimde trafiği bypass ederek cep otoparklar, açık otopark ve yer altı otoparklar ile kentin uzun vadeli ulaşım ve erişilebilirlik sorunlarına çözüm bulunulması amaçlanıyor.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan  Belediye Başkan Yardımcımız Cumali Karavar,”seçim öncesinde şehir trafiğinin rahatlanabilmesi ve trafiği şehir dışına çıkarmak için ring yolu adını verdiğimiz projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söylemiştik. Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın’ın vaatleri arasında da bulunan bu proje sayesinde şehrimiz trafik yönünden rahat bir nefes alacak. Bugün bu projeyi hayata geçirmek için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Musa Demirkol beyle incelemelerde bulunduk ve bu projede katkılarını istedik. Altyapısını tamamladığımız projemizin üst yapı çalışmaları da kısa sürede başlanacak” diye konuştu